Suho: Mám ještě mnoho stránek, které musím veřejnosti i EXO-L představit

Eva Lenská
Hudba
Foto: instagram.com/weareone.exo

Suho ze skupiny EXO se rozhodně nehodlá zastavit. Nedávno dotočil seriál Missing Crown Prince, ve kterém hrál hlavní roli a také k němu nazpíval OST. Kromě toho na konci května vydal své třetí mini album 1 to 3 a zároveň zahájil i sólové turné SU:HOME.

Gratuluji k sólovému comebacku! Již dříve ses vyjádřil, jak jsi byl nervózní z vydání svého prvního sólového alba Self-Portrait. V čem je to nyní jiné?

Na novém albu jsem se zaměřil na rozšíření svého hudebního spektra a zároveň jsem ukázal úplně novou stránku sebe sama coby umělce. Z vydání tohoto alba jsem stejně nervózní a nadšený jako z toho prvního!

Jaký příběh vypráví album 1 to 3? Myslíš, že dobře vystihuje tvou osobnost a tvůj život?

Na tomto albu ten Suho, kterému je přes třicet let, reflektuje svůj život a zprostředkovává příběhy, které chce sdílet optikou astronauta uvízlého ve vesmíru. Může to znít jako typické rockové album, ale zároveň to znamená začátek nové éry Suha jako umělce, který se snaží ukázat rozmanité stránky sebe sama.

Foto: Smtown

Proč ses rozhodl pro dvě titulní písně? Jak se v nich ukazuje tvá identita a vnímavost?

Kdybych mohl, zvolil bych za titulní skladby všechny písně! I když původně byla jako titulní skladba vybrána jen 1 to 3, nakonec jsem se rozhodl vydat dvě titulní skladby. Takže za tu druhou jsem vybral Cheese. Cítil jsem, že upřímný milostný příběh, který je v ní vylíčen, bude v posluchačích obzvlášť dobře rezonovat.

Jak se ti na písni Cheese spolupracovalo s Wendy ze skupiny Red Velvet?

Když jsem s autory písní Let’s Love a Hurdle spolupracoval na skladbě Cheese, pohrávali jsme si s myšlenkou, že zapojíme ženskou interpretkou. A jakmile vznikla část s featuringem, napadlo nás, že Wendy by se na to skvěle hodila. Když jsme ji oslovili, byla nadšená. Společně se nám podařilo vytvořit krásnou skladbu. Jsem Wendy nesmírně vděčný za její přínos a spolupráci!

Tyto řádky byly na plakátu k vydání alba: Když mu bylo deset, život byl nepřetržitou řadou věcí, které se musel naučit. Ve dvaceti mu život připadal jako nekonečná dráha, kterou je třeba proběhnout. Ve třiceti letech se poprvé ohlédl a poznal, že život má podobu otazníku. Je život, který jsi prožil a žiješ přesně takový?

Řádky, na které odkazujete… Zaznamenal jsem si je během tvorby konceptu alba! Produkce SM Wizard navrhla přeložit je do angličtiny a zakomponovat do plakátu s plánem alba. Ten nápad se mi moc líbil a díky tomu se o mně a mém životě mohlo dozvědět mnoho lidí.

Změnil se po třicítce tvůj přístup k životu?

Po třicítce se snažím přistupovat k životu s větší rozvahou. Za každých okolností se snažím zůstat rozhodný a nenechat se zviklat emocemi, což mi připadá jako zralejší způsob myšlení, který jsem si ve svých třiceti letech vypěstoval.

Jako leader EXO jsi řekl, že nejsi ten, kdo táhne vozík zepředu, ani ten, kdo ho tlačí zezadu. Že jsi jen člověk, který členy v té káře spojuje. Co tě to naučilo, když jsi teď na sólové dráze?

Nejdůležitější je udržet si jednotu. Vzhledem k tomu, že dva z našich členů jsou na vojně, EXO není tak aktivní. Ale i přesto nepochybuji o tom, že EXO jsou jednotní! JSME JEDNO! Navíc vím, že mi členové vždy fandí z blízka i z dálky. To mi slouží jako zdroj útěchy a síly, když se vydávám na sólovou dráhu.

Pojďme si promluvit o tvém prvním sólovém turné. Proč jsi ho pojmenoval SU:HOME, a na co se během něj těšíš?

Především jsem turné pojmenoval SU:HOME s upřímnou nadějí, že fanoušci budou mít pocit, že si přicházejí odpočinout a pobavit se ke mně domů. Navíc, když posunete interpunkční znaménko, dalo by se to číst jako SUHO: ME (JÁ), což ukazuje mou touhu ukázat všem, kdo jsem. V současné době pracuji na vystoupení s kytarou, což je něco, co jsem fanouškům ještě neukázal! Kromě vystoupení na pódiu se také těším, že se budu moci zapojit do kontaktu s místními fanoušky prostřednictvím různých akcí. Na mém seznamu úkolů je také objevování známých památek a pochutnávání si na místní tradiční kuchyni.

Jak by ses právě nyní popsal?

Mám pocit, že mám ještě mnoho stránek, které musím veřejnosti i EXO-L teprve představit.

Jaké plány máš do budoucna?

Těším se na to, že budu postupně odhalovat různé stránky sebe sama a stanu se umělcem, který dokáže inspirovat druhé a zanechat pozitivní dopad.

Zdroj: Nylon Manila

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.