Exkluzivní rozhovor se skupinou NINE.i pro AsianStyle: Budeme usilovně pracovat, abychom mohli navštívit Českou republiku i Slovensko

Eva Pospíchalová
Hudba
Foto: First One Ent.

Kdo miluje Justina Biebera, kdo pořád čte komiksy a kdo nesnáší zeleninu? Těsně před vydáním nového alba jsme vyzpovídali talentované členy této chlapecké skupiny. Více o chlapcích se dozvíte v našem novém exkluzivním rozhovoru.

Chlapecká skupina NINE.i (나인아이) debutovala v loňském roce a nyní se opět vrací na hudební scénu s novým albem New Mind a s videoklipem z virtuálního světa! S talentovanými členy jsme probrali jejich hudbu, koníčky, idoly a více!

Jmenuji se Eva a jsem redaktorka největšího českého a slovenského webu o asijské kultuře AsianStyle.cz. Může se každý člen představit, prosím? Nemůžeme se dočkat, až vás poznáme!
Jewon: Zdravím! Jsem leader skupiny Nine.i Jewon! Jsem vokalista s jemným hlasem.
Eden: Ahoj, jsem Eden, který má nejkrásnější pleť v týmu. Mám na starosti vokály a jsem nejstarší „hyung“.
Minjun: Ahoj, jsem Minjun, který zprostředkovává silné vokály v Nine.i. Vahn: Ahoj, jsem Vahn, „barva“ a producent skupiny.
Vari: Ahoj! Jsem Vari, ten růžovovlasý chlápek, srdce skupiny. Mám na starosti vokály v Nine.i!
Seowon: Dobrý den. Jsem Seowon, „vitamín“ týmu.
Taehun: Ahoj, jsem Taehun, energetický tanečník a performance leader v Nine.i.
Joohyoung: Dobrý den. Jsem Joohyoung, povzbuzovač skupiny Nine.i! Jiho: Dobrý den, jsem Jiho, roztomilý maknae.

Na co jste hrdí? Může to být úspěch, dobrá vlastnost, předmět, část těla („charming point“) atd.
Eden: Líbí se mi ta velká tečka na mé pravé tváři. Před debutem jsem si říkal, zda toto znaménko nemám zakrýt, ale teď se zdá, že je bráno jako můj atraktivní bod, takže se mi líbí.

Má někdo z vás přezdívku, jakou vám říkají fanoušci nebo členové? Pokud ano, líbí se vám nebo ne?
Vari: Nedávno jsem přišel s přezdívkou Varbao (Vari+bao)! V Koreji je velmi populární panda jménem Fubao a když i.ENIN (fanoušci NINE.i) viděli Fubao, říkali, že vypadá jako já, tak mi dali tuhle přezdívku.

Foto: First One Ent.

Co máte a nemáte rádi?
Minjun: Moje nejoblíbenější věc je dělat to, co mě baví, a mou nejméně oblíbenou věcí je zelenina!

Jaké životní moto/slogan v těchto dnech máte, nebo se jím řídíte? 
Vahn: Vždy se rádi učte.

Na vašem 3. mini albu jste spolupracovali se spoustou dalších hudebníků a producentů. Jaký byl tentokrát ten proces a zkušenosti?
Vahn: Tentokrát jsem se při práci s různými producenty hodně naučil a byla zábava věřit si a růst. Prošel jsem si mnoha útrapami, ale věřím, že všechny zkušenosti se ve mně nashromáždí a budou mít na mě dobrý vliv.

Foto: First One Ent.

Jaký koncept máte rádi nebo byste chtěli vyzkoušet? Žánry hudby, styling atd.
Taehun: Často vykládám členům a fanouškům i.ENIN o svém oblíbeném stylu nebo konceptu. Mám opravdu, opravdu rád hip-hop. Protože mám rád street style a hip věci, chci vyzkoušet vzrušující a osvěžující hip-hop!

Kdo jsou vaše vzory a idolové v hudbě? Potkali jste některého z nich?
Vahn: Mým hudebním vzorem je Justin Bieber. Ještě jsem ho nepotkal, ale myslím, že budu brečet, až ho potkám. (smích)

Jaké jsou vaše koníčky nebo zájmy? Co děláte ve volném čase?
Jiho: Poslední dobou je mým koníčkem ležet a číst webtoony. Později chci svým fanouškům doporučit nějaké zajímavé kousky.

Je to více než rok od vašeho debutu, máte nějaké nové cíle jako skupina?
Joohyoung: Vstupujeme do druhého roku od našeho debutu a naším cílem je setkat se a vystupovat s více i.ENIN.

Můžete svým fanouškům doporučit nějakou dobrou knihu/seriál/film nebo hudební album?
Seowon: Doporučuji film Lásky čas. Je to film, ve kterém můžete cítit hodnotu času a zjistit, že přítomný okamžik je ten nejkrásnější. A hudebním doporučením jsou pravděpodobně písně naší skupiny NINE.i.

Pokud byste nepůsobili jako K-Pop zpěváci, jaká by byla asi vaše práce? Seowon: Velmi se zajímám o make-up a krásu, takže si myslím, že bych pravděpodobně pracoval jako make-up artist nebo vizážista.

Jaký odkaz chcete aby NINE.i předávali dál?
Jewon: Jako idol ve skupině NINE.i si chci uchovat krásný záznam mého zářivého mládí, který si budu pamatovat do konce svého života.

Slyšeli jste někdy o České republice nebo Slovensku? Prosím pošlete zprávu našim čtenářům a vašim mezinárodním fanouškům, kteří jsou opravdu nadšení z vašeho comebacku!
Jewon: Samozřejmě jsme slyšeli o České republice a Slovensku. Budeme usilovně pracovat, dokud nebudeme moci navštívit Českou republiku a Slovensko, a setkat se s fanoušky, tak nás, prosím, podpořte!!

Děkujeme za váš čas. Přejeme vám do budoucna jen to nejlepší!
NINE.i: Moc vám děkujeme! Ahoj!

Videoklip k titulní skladbě Turn it off reprezentuje metaverse produkci v Koreji, představující velkolepou říši, která stírá hranice mezi virtuální realitou a reálným světem. Realistického pocitu videoklipu bylo dosaženo promítáním 3D prostoru na LED stěnu. Zatímco několik skupin jako Aespa, NCT Dream a NCT 127 již dříve tuto technologii využívalo, MV NINE.i je uskutečněno kompletně ve 100% virtuální realitě v moderním studiu. Díky vynikajícím vizuálním efektům a unikátním natáčením v reálném čase video podporuje poselství písně.

Letní skladba harmonizuje retro zvuk s přímočarou melodií, což tvoří chytlavou melodii, která ztělesňuje jedinečný půvab skupiny. Je to nová vlna synth-popu, produkovaná ve spolupráci se Sweetune (KARA, Infinite, SS501…) a samotnými členy skupiny, zejména Vahnem.

Chlapce můžete sledovat na jejich sociálních sítích:

YouTube: NINE.i OFFICIAL
Instagram: nine.i_official
Twitter: NINE_i_Firstone
TikTok: nine.i_official


ENGLISH VERISON HERE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.