ATEEZ jako nebojácní HALAZIA zažehli nový plamínek rebelie

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/ateezofficial

Závěr roku se nesl ve znamení návratu velkolepých ATEEZ s jejich prvním singl albem SPIN OFF: FROM THE WITNESS. Samozřejmě nechybí nadupaná titulní skladba a strhující hudební video.

Za vznikem titulní skladby HALAZIA stojí Hong Joong a Min Gi, přičemž svou rukou k dílu přispěli také EDEN, Ollounder a Maddox neboli pánové z EDENARY. Tento hudební skvost v sobě kombinuje dubstep, drum and bass a electro-pop s dancehallem a trapem a bez námahy přeskakuje mezi žánry.

Členové v HALAZIA pokračují v prosazování svého poselství svobody, kdy doufají, že se jim podaří vymanit se ze systému, který se snaží vymazat to, kým jsou. Text bychom v podstatě mohli označit za modlitbu k vyšší moci (HALAZIA).

„The truth hidden in fear
Bloom beyond that
Distinctly beyond there
What have we been so silent for?
Who are we in the darkness for?
If one wish could be realized, would you grant me the light?
For hot passion instead of cold despair
I want to feel
Be the light oh Halazia“

Hudební video je další kapitolou v revolučním příběhu skupiny – členové jsou v něm anarchisté, kteří pokračují v odkazu HALATEEZ, vůdců před nimi. To značí přítomnost strašáka v maskovaném kostýmu HALATEEZ, který je středobodem, kolem něhož se rebelie shromažďuje. Podle fanouškovských teorií a vodítek prezentovaných samotnou skupinou byli HALATEEZ hrdinové minulé éry, zatímco nová inkarnace ATEEZ se připravuje na převzetí moci.

Inkarnace, která by mohla být známá jako HALAZIA. Během toho, co strašák hoří a padá, nová inkarnace ATEEZ stojí před ním, připravena učinit svůj krok a zažehnout nový odkaz.

Kromě titulní skladby a outra v podobě Blue Bird singl album obsahuje zremixované verze předchozích písní skupiny.

SPIN OFF: FROM THE WITNESS tracklist:
HALAZIA
Win (June One of Glen Check Remix)
I’m The One (Eden-ary Remix)
Take Me Home (IDIOTAPE Remix)
Outro : Blue Bird

Původní verze Win spatřila světlo světa v roce 2019, kdy se nacházela na mini albu Treasure EP.Fin: All to Action. Druhé dvě, I’m The One a Take Me Home, pocházejí z mini alba Zero: Fever Part 2, které vyšlo v roce 2021.

Singl album navazuje na deváté mini album The World Ep.1: Movement, které skupina vydala v červenci. Kromě propagací tohoto mini alba strávila skupina většinu roku na světovém turné The Fellowship : Beginning of the End a následně The Fellowship: Break The Wall Tour. V únoru ATEEZ zamíří do Amsterdamu a zahájí tak evropskou část tohoto světového turné. Ano, vidíte správně. Sotva bylo ukončeno jedno světové turné, tak bylo započato další.

Singl album je dostupné poslechu na Spotify.

Zdroj: rollingstoneindia.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.