Chen o své novince Last Scene: Nové album je pro mě synonymem nového začátku

Eva Lenská
Hudba
Foto: SM Entertainment

Zpěvák ze skupiny EXO vydal 14. listopadu své třetí sólové mini album. Novinka dostala název Last Scene a je plná překrásných balad, které Chen zpívá svým sladce medovým hlasem. Nyní se zaměřme na to, co o svém albu prozradil během tiskové konference.

Chen se jako sólista vrátil na hudební scénu po dlouhých třech letech. Během té doby se stačil oženit, absolvovat povinnou vojenskou službu a stát se otcem dvou dětí. Nyní je opět připraven potěšit své fanoušky, a proto také uvedl: „V srpnu jsem se setkal s fanoušky prostřednictvím SM Town Live, ale už je to nějaký čas, co jsem je potěšil albem. Zdokonalil jsem své úsilí v tvorbě dobré hudby, takže doufám, že ti, kteří poslouchají mé písně, se budou moci opájet dobrou energií.“

Mini album mělo původne vyjít 31. října, ale po tragickém incidentu v Itaewonu bylo vydání odloženo. Nakonec se ho fanoušci dočkali v listopadu. Na otázku, jak dával věci potřebné k vytvoření alba dohromady, Chen odvětil, že album začalo slovem „změna“.

Poté dodal: „Během posledních tří let jsem hodně přemýšlel o tom, kdo jsem a jaký jsem. Byly to pro mě dobré i špatné časy a občas jsem litoval toho, co jsem v minulosti udělal, ale myslím, že mi to období dodalo odvahu začít novou kapitolu.“

Na dotaz, proč si vzal tolik času na načerpání nových sil, řekl, že to udělal proto, aby dozrál jako člověk a hudebník, a uvedl, že je s výsledkem spokojen v porovnání se svými dvěma předchozími hudebními projekty.

„Nové album je pro mě synonymem nového začátku. Prošel jsem mnoha změnami a snažím se je brát jako něco pozitivního. Doufám, že prostřednictvím tohoto alba ukážu, kdo jsem, a odhalím více ze svých osobních příběhů,“ vysvětlil.

Foto: SM entertaiment

Balíčku šesti skladeb vévodí překrásná titulní píseň Last Scene, kterou Chen popsal jako baladu, jež se hodí ke smutnému podzimnímu období a jejíž text postupně vypráví o tom, jak odeznívá bolest z rozchodu. „Když jsem tu píseň slyšel poprvé, cítil jsem emoce jako osamělost a prázdnotu. Vyvolala ve mně dojem, že jsem člověk, jenž chce oddálit rozchod,“ přiznal.

Nezapomněl také poděkovat herci Park Hae Sooovi ze seriálu Squid Game za to, že se objevil v jeho videoklipu. „Vzhledem k tomu, že píseň pojednává o rozchodu, pomyslel jsem si, že právě on bude schopen všechny ty emoce ukázat. Když jsem viděl konečnou verzi, tleskal jsem. Tak moc se mi to líbilo,“ nešetřil chválou.

Dále dodal, že jeho nové album není jen pochmurné, a vysvětlil: „Ostatní skladby jsou plné různých klíčových slov, jako například láska a štěstí, a ukazují, jak tyto emoce prožívám, tak doufám, že se lidé při poslechu do těchto emocí ponoří.“

A zatímco se ohlédl zpět za svou desetiletou kariérou ve skupině EXO, vyjádřil naději, že se lidem jako zpěvák ukáže častěji. „Deset let je dlouhá doba a já jsem toho hodně zažil. Jelikož album signalizuje nový začátek, přál bych si pozdravit fanoušky svou vyzrálou stránkou a různými směry.“

Zdroj: The Korea Herald

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.