Xdinary Heroes: Nebuďme slabochy, kteří se nechají zviklat slovy druhých a nechají si ubližovat!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/XH_official

Mnohé z nás trápí naše nikdy neutichající myšlenky, které nejsou zrovna růžové. Členové kapely z JYP v rozhovoru prozradili, že se nám rozhodli pomoci. Jak?

Šestičlenné uskupení Xdinary Heroes – Gunil, Jungsu, Gaon, O.de, Jun Han, Jooyeon – je od roku 2015, kdy vstoupili na scénu pánové z DAY6, první kapelou, která vzešla z JYP Entertainment. Tato společnost je domovem skupin 2PM, STRAY KIDS, TWICE, ITZY a NMIXX.

Na hudební scénu se kapela vrátila s druhým mini albem Overload, kterému vévodí titulní skladba Hair Cut. V této kapitole jsou členové zobrazeni jako neúplní hrdinové, kteří jsou stále nestabilní a nejistí, aby přijali pořekadlo ‚S velkou mocí přichází velká zodpovědnost‘.

V procesu přechodu do nového světa jsou členové opájení omámením a ke svému hrdinství se hlásí ve jménu šílenství. Jsou to hrdinové, kteří prostřednictvím hudby šíří dobrý vliv? Anebo padouši, kteří způsobují ve světě chaos?

Overload tracklist:
Zzz..
Hair Cut
Lunatic
Crack in the Mirror
Ghost
X-Mas
Hair Cut (Inst.)

Webový magazín KpopWise se spojil se členy a pořádně je ohledně nového mini alba vyzpovídal.

Ahoj chlapci! Můžete nám něco říci o své nové písni, Hair Cut?

Gunil: Hair Cut je pro mě speciální písní. Klíčové spojení Hair Cut jsem měl ve svých poznámkách už dlouho. Jakmile náš tým začal pracovat na tvorbě titulní skladby, okamžitě mě napadlo, že nálada písně skvěle sedí k tomuto spojení. Všichni jednomyslně souhlasili s použitím Hair Cut a já jsem byl na to velmi hrdý.

Vždycky jsem chtěl napsat píseň pro ty, kteří mají psychické problémy. Měl jsem mnoho přátel s duševními poruchami a chtěl pro ně vždy něco napsat. Doufám, že tato skladba dodá naději a energii těm, kteří s psychickými problémy bojují.

Jungsu: Hair Cut je píseň, která mluví o tom, že se má člověk zbavit úzkosti a špatných pocitů uvnitř sebe, jako by si stříhal vlasy. Budete v ní moci vidět spíše vyzrálejší stránku Xdinary Heroes než naší veselou a nezbednou image. Myslím, že vrcholem je refrén. Každý člen zpívá ‚Get a hair cut‘ jeho vlastním stylem, takže když si to poslechnete, pochopíte, proč je tato část nazývána zabijáckou.

Gaon: Tématem je odstřihnutí zlých emocí, které v nás rostou. Je to skladba plná chytlavých a snadno sledovatelných refrénů.

O.de: Hair Cut je o odstřihnutí negativních věcí, které v nás rostou. Myslím, že klíčovým bodem této písně je text a melodie, zejména šepot, které toto poselství vyjadřují.

Jun Han: Toto album vyžaduje spoustu kytarových technik, které obvykle nehraji, takže proces nahrávání byl zábavný. Myslím, že vrcholem je ‚Welcome‘ a ‚cut cut cut‘ uprostřed refrénu.

Jooyeon: Myslím, že vrcholem Hair Cut je chytlavý refrén a jedinečné zvukové efekty.

Vzpomínáte si na nějaký vtipný moment z natáčení videoklipu?

Gunil: Přestože mě teď žádný vtipný moment nenapadá, opravdu mě dojalo a ještě víc motivovalo, když jsem viděl, jak všichni na place vášnivě spolupracují.

Jungsu: Pamatuji si dva okamžiky. Když jsme natáčeli scénu, jak vycházíme s hořícím autem za zády, já a Jun Han jsme předstírali, že jsme v pohodě, přestože jsme se báli ohně. Legrační bylo, že když jsme viděli záznam, šli jsme rychleji než ostatní. Byla tam ještě scéna, kdy mi Gaon pošeptal do ucha ‚Welcome‘. Pokaždé, co jsem otočil hlavu, byly naše tváře tak blízko. Dokonce i oční kontakt mě rozesmál.

Gaon: Mám tendenci snadno prochladnout, ale scéna s hořícím autem byla ta nejteplejší, jakou jsem kdy dělal. Jako rekvizita tam byla malá motorka, takže jsme bavili jízdou po ní na place.

O.de: Asi to byla scéna s hořícím autem. Díky teplu jsem byl schopen natáčet, aniž bych pociťoval chlad.

Jun Han: Byla tam scéna, kdy mě pronásledovaly zlé myšlenky a musel jsem se schovat do skříně. Natáčeli jsme tu scénu několikrát, protože skříňka nešla dobře zavřít.

Jooyeon: Vzpomínám si, že Gunil při scéně s hořícím autem říkal, že má opravdu rozpálená záda.

Jaké poselství chcete svou hudbou šířit?

Gunil: Chci dodat odvahu těm, kteří mají problémy. Mnoho našich písní je o vnitřních a vnějších bojích, které může zažít každý. Doufám, že naše písně vnesou do života každého posluchače odvahu a sebevědomí.

Jungsu: Chci říkat věci jménem lidí, kteří v sobě drží to, co chtějí opravdu říci. Doufám, že naše hudba přináší přímočaré a sebevědomé poselství, které říká: ‚Nebojte se vyjádřit, kdo jste, a nebojte se být věrní sami sobě‘.

Gaon: V našem sloganu je, že ‚Všichni jsme hrdinové‘. Každý může být pro někoho hrdinou a všichni se můžeme stát hrdiny, i když začneme malými dobrými skutky.

O.de: Náš slogan ‚Všichni jsme hrdinové‘ je poselstvím, které chceme prostřednictvím naší hudby šířit. A také slogan tohoto mini alba, ‚Jsi padouch nebo hrdina?‘, bude dál vysvětlen v našich příbězích.

Jun Han: Věřím, že hraní hudby by mělo být vždy zábavné. Snažím se do naší hudby vložit mé myšlenky a vytvořit něco, co si všichni ostatní mohou společně užít.

Jooyeon: Chci dál šířit toto poselství: ‚Nebuďme slabochy, kteří se nechají zviklat slovy druhých a nechají si ubližovat!‘.

Mnoho fanoušků, Villains (pojmenování fandom), to chce vědět. Jakou barvu vlasů chcete příště vyzkoušet?

Gunil: Myslím, že vypadám nejlépe s tmavě zbarvenými vlasy. Protože jsem už měl černou a fialovou, chci vyzkoušet modrou.

Jungsu: Chci zkusit pastelově růžovou nebo blankytně modrou.

Gaon: Vážně chci zkusit stříbrnou nebo bílou. Je to mým snem už od mládí, takže doufám, že je jednou vyzkouším.

O.de: Chci vyzkoušet černé vlasy s melírem.

Jun Han: Chci vyzkoušet neonové vlasy mé oblíbené umělkyně Billie Eilish.

Jooyeon: Více se zajímám o délku vlasů než jejich barvu, takže pokud bych měl šanci, chtěl bych si je nechat narůst až do pasu.

Kdybyste si mohli vybrat člena, který by byl vaším stylistou na celý týden, kdo by to byl?

Gunil: O.de nebo Jungsu.

Jungsu: O.de samozřejmě! Je jediný, kterému mohu věřit.

Gaon: Bez přílišného přemýšlení si vyberu O.de. Je to nejmódnější člen z nás.

O.de: Wau, hm, Jungsu.

Jun Han: Vybral bych Jooyeona. Mám rád jedinečnou módu a myslím, že by pochopil můj vkus a oblékl by mě tak.

Jooyeon: Chci si vybrat Jun Hana, protože má rád jedinečný styl.

Mini album je dostupné k poslechu na Spotify.

Překlad druhé části rozhovoru pro vás připravuji.

Zdroj: kpopwise.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.