NMIXX ve své novince DICE bojují proti tajemnému nepříteli a vrhají kostky do rukou fanoušků

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/NMIXX_official

Sedm měsíců po debutu se na scénu vrátila nejnovější dívčí skupina společnosti JYP Entertainment. Zůstala u svého kontroverzního Mix Popu anebo přešla k něčemu jinému?

Po třech letech od debutu IZTY je NMIXX první dívčí skupinou JYP Entertainment. Název skupiny je složen z ‚N‘, což symbolizuje ‚nové‘ a ‚nyní‘, a ‚MIX‘ neboli ‚nejlepší kombinací nové éry‘. Členkami jsou Haewon (2003), Lily (2002), Sullyoon (2004), Jinni (2004), BAE (2004), Jiwoo (2005) a Kyujin (2006).

Novinka skupiny navazuje na debutové singl album Ad Mare. Název debutového singl alba se v latině překládá jako ‚k moři‘, což je synonymum pro místo, kam by se děvčata chtěla vydat. Svým debutem si kladou za cíl na toto místo dorazit.

Název druhého singl alba Entwurf se v němčině překládá jako ‚design‘ nebo ‚návrh‘. Sedm členek se v něm rozbíhá do světa, po kterém toužily, ale naráží na tajemného nepřítele. Odkrývají, jak překonávají obtíže, s nimiž se musí vypořádat předtím, než se dostanou do Mixxtopie.

Během tiskové konference se Haewon rozplývala nad novinkou a prohlásila, že skupina oproti debutu dozrála. Dodala, že singl album obsahuje jejich ambice a naděje, že se po střetnutí s několika obtížemi vytvoří vlastní osud.

K-popové skupiny si obvykle po debutu nedávají několikaměsíční pauzu, ale naopak se snaží co nejrychleji vrátit na scénu. Nicméně skupina NMIXX se vydala jinou cestou. Na otázku proč, Lily odpověděla, že cvičení dělá mistra.

„Po ukončení propagací a aktivit našeho debutového singl alba jsme si vzaly čas na načerpání sil, abychom ukázaly to nejlepší z nás. Potřebovaly jsme čas, abychom vypilovaly tu nejlepší melodii a výkon, což nám trvalo sedm měsíců. Když se teď ohlédnu zpět, kvalita naší hudby se zlepšila. Jsem si tím jistá,“ dodala.

Entwurf tracklist:
Dice
Cool (Your Rainbow)
Dice (Inst.)
Cool (Your Rainbow) (Inst.)

V čele singl alba se nachází titulní skladba DICE. „Snažíme se vstoupit do nového světa, ale nepřítel na nás čeká. Setkání s nepřítelem je problém, kterému čelíme. Přirovnaly jsme to ke hře s kostkami. Nepřítel se bude snažit s námi hrát, ale nepodlehneme tomuto triku. To je poselství, které se ukrývá za DICE,“ zmínila Jinni.

Žánr titulní skladby je popisován jako Mix Pop. Společnost před debutem skupiny uvedla, že Mix Pop bude originálním žánrem NMIXX, který spojuje písně různých žánrů a utváří tak jednu skladbu. Nicméně už po vydání titulní skladby O.O společnost a samotná skupina čelila obrovské bouři. Jedná se o totiž žánr, který už dělaly aespa. Navíc hudební video se rovněž nezdálo být zrovna originální.

Mnozí tak čekali na to, jestli skupina NMIXX u Mix Popu poté, co si několik fandomů hlasitě stěžovalo, zůstane. Společnost JYP Entertainment to zřejmě vzala tak, že i když se o debutu hovoří v negativním světle, je prostě horlivě probírán, a to je dobře. Na humbuk okolo debutu NMIXX se opravdu jen tak nezapomene. Pokud vás zajímají podrobnosti, dozvíte se je v tomto našem článku.

To byla krátká vsuvka a nyní se vraťme k DICE.

Lily se k Jinni přidala s tím, že titulní skladba začíná zběsilým trapem a postupně se mění. Část, kdy melodie přechází do hip-hopu a objevuje se rap je tím, čemu by fanoušci měli věnovat pozornost. „Snažily jsme se do nové písně vnést více hip-hopu, čemuž jsme při nahrávání věnovaly nejvíce pozornosti.“

Haewon se podělila o svůj první dojem z DICE, když prohlásila, že okamžitě po poslechnutí melodie věděla, že tahle skladba bude titulní a přilnula k ní. „Intro mě uchvátilo svými silnými beaty. Jak je to možné? Tohle mi vytanulo na mysli. Doufám, že naše novinka bude dobře přijata posluchači.“

Sullyoon pokračovala: „Mix Pop nemůže být žánr, který je snadný na poslech. Jsem si jistá, že někteří lidé naši píseň ještě neslyšeli, ale není tu nikdo, kdo by si ji poslechl jen jednou. Existují překážky pro vstup do našeho hudebního žánru, ale bude se vám líbit, když si skladbu poslechnete pětkrát.“

Závěrem Haewon vyjádřila své nadšení z toho, že se bude moci v rámci propagací osobně setkat s fanoušky. „Jsem neskonale šťastná, že můžeme fanouškům vrátit energii, kterou nám při debutu předali. Kromě našich vystoupení a hudby je na cestě spousta obsahu. Nyní jsme připraveny vrhnout kostky do vašich rukou.“

Druhé singl album je dostupné k poslechu na Spotify.

Zdroj: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.