TXT jako hodní chlapci začali pořádně zlobit a růžemi pohřbívají minulost

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/txt_bighit

Nikdo nezvládá svůj první rozchod snadno, ale nemusí to být vždy jen o slzách. To je poselství nejnovějšího mini alba minisode 2: Thursday’s Child od TXT.

Pro MOA (pojmenování fanoušků) začal tento týden opravdu skvěle, protože se pětice Tomorrow X Together neboli skupina TXT vrátila na scénu se čtvrtým mini albem minisode 2: Thursday’s Child. Samozřejmě byla uspořádána showcase a my se teď společně podíváme na to, co během ní členové prozradili.

V čele alba stojí nabroušená titulní skladba Good Boy Gone Bad, která v sobě mísí hip-hop a rock a zachycuje nevinného chlapce pohlceného hněvem a ztrátou po rozchodu. „Je to skladba o rozchodu jako žádná jiná. Obvykle rozchodové písně jsou o smutku nebo lítosti, ale naše vykresluje jiné emoce. Od pocitu vzteku až po pohlcení takovým emocionálním stavem,“ zmínil Beomgyu.

Členové byli během showcase od hlavy až k patě oblečeni do černého oblečení, které ladí k temnému, náladovému pojetí titulní skladby. „Věděli jsme, že musíme tento koncept udělat alespoň jednou. Rozchod je nevyhnutelný v procesu růstu a díky němu se učíme novým emocím. Skrze tento koncept jsem objevil nový aspekt sebe sama,“ uvedl Huening Kai.

Mini album o pěti skladbách je naplněno různorodými emocemi, které pociťuje někdo, kdo se vyrovnává s rozchodem s první láskou, o níž věřil, že bude trvat navždy. Působí jako most spojující The Chaos Chaptes sérii s další fází TXT příběhu o dospívání.

minisode 2: Thursday’s Child trakclist:
Opening Sequence
Good Boy Gone Bad
Trust Fund Baby
Lonely Boy
Thursday’s Child Has Far To Go

Bylo to už podruhé, co se Yeonjun podílel na tvorbě písně. Poprvé to bylo v případě úspěšného hitu Loser=Lover z repackage alba The Chaos Chapter: Fight or Escape.

„Je pro mě ctí, že jsem se mohl podílet na napsání rapu k těmto písním. Jsem šťastný, že mohu vyprávět svůj příběh skrze hudbu. Jelikož se jednalo o žánr, který jsem ještě předtím nikdy nezkoušel, dřel jsem usilovněji, aby byl můj rap dokonalejší,“ řekl Yeonjun a doplnil, že text Loser=Lover a Good Boy Gona Bad je v některých prvcích propojen.

Soobin, leader skupiny, zmínil, že členové vynaložili mimořádné úsilí, aby dokázali ztvárnit temnější emoce. „Všech pět z nás je docela mírných, takže vylíčení hněvu pro nás bylo nepříjemné. Sledoval jsem filmy a seriály, abych si procvičil soustředění se na emoce.“

V průběhu showcase skupina vystoupila s titulní skladbou a b-side písní Trust Fund Baby. V emotivní popové baladě, v níž se mísí korejský a anglický text, zpívají o cynickém postoji chlapce, který cítí, že pokud nemáte dost peněz, láska je luxus.

„Příběh navazuje na Loser=Lover. Sledování chlapce, který se ze všeho dostane pomocí peněz, vyvolává pocit deprivace. Instrumentální doprovod je minimální, takže jsem se mohl při nahrávání více soustředit na text,“ prozradil Beomgyu a Taehyun, který se podílel na napsání textu této b-side písně, řekl, že ho z velké části inspirovaly jeho vlastní emoce, jež cítil před debutem. „S tématem jsem se hluboce ztotožnil, takže jsem věděl, že ho dokážu dobře napsat. Kdysi jsem záviděl lidem, kteří během hraní her dostali další šancí pomocí peněz, těm, kdo měli lepší vybavení a nástroje. Z toho pak vychází i text.“

Na mini albu se nachází dvě písně, jejíchž tvorbu si vzaly na starosti podskupiny. Za Lonely Boy stojí Yeonjun a Huening Kai a o Thursday’s Child Has Far To Go se postarali Taehyun, Soobin a Beomgyu.

Tímto mini albem skupina poprvé v prodejnosti přesáhla miliónovou hranici. Ještě před jeho vydáním se ho pomocí před-objednávek ve fyzické podobě prodalo přes 1,46 milionů kusů.

S novým mini albem chtějí členové dosáhnout ještě jednoho podstatného milníku. „Pokud by to bylo možné, doufáme, že dosáhneme prvního místa v žebříčku Billboard 200,“ uvedl Taehyun.

Není to však jen o výsledcích a číslech, protože členové uvedli, že jsou hrdí na svůj hudební růst. „Je to první album, kde se členové podíleli na tvorbě všech písní. Opravdu jsme cítili, že jsme jako umělci pokročili,“ řekl Beomgyu a Taehyun se přidal: „Mnoho lidí vychvalovalo naše alba ze série The Chaos Chapter jako mistrovská díla a my jsme na to velmi hrdí. Tentokrát mini album spojuje různé prvky a žánry prostřednictvím tématu prvního rozchodu a doufáme, že by také mohlo získat dobrou zpětnou vazbu. Doufáme, že dokážeme, že hudba TXT nikdy nezklame.“

Závěrem členové nakousli téma svého prvního světového turné.
„Je to čas, na který jsme tak dlouho čekali a také čas, kdy se sejdeme s MOA.V těchto dnech se krůček po krůčku připravujeme. Chceme v různých městech potkat mnoho našich fanoušků. Doufáme, že jim vrátíme tolik energie, kolik jsme od nich dostali,“ řekl Beomgyu.

FOTO: twitter.com/BIGHIT_MUSIC

Taehyun předpokládá, že na koncertech budou moci vystoupit se všemi písněmi z nového mini alba. Světové turné započne v červenci v Soulu a pak bude skupina pokračovat koncerty ve Spojených státech.

Mini album je dostupné k poslechu také na Spotify.

Co na něj říkáte?

Zdroj: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.