Nesnáším tě, nepotřebuji tě, zpívá nespoutaný WOODZ ve své punk-rockové novince

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/c_woodzofficial

Zažíváte obtížné chvíle, které vás trápí a nemůžete se z nich dostat? Máte za sebou smutnou minulost? WOODZ vám chce svým COLORFUL TRAUMA pomoci dostat se z temnoty.

V průběhu prvního květnového týdne vydal WOODZ své čtvrté mini album nazvané COLORFUL TRAUMA. Jako vždy se podílel na psaní a produkci všech písní. Pokud tohoto umělce sledujete, tak jste si určitě všimli, že rád experimentuje a v poslední době zabrouzdal do vod rocku. Všechny písně na nejnovějším mini albu jsou kombinací různých rockových žánrů včetně punk-rockové titulní skladby I hate you. Mini album vyvolává pocity nostalgie a jeho cílem je pomoci posluchačům překonat špatné vzpomínky.

Spojení slov Colorful a Trauma v názvu představuje celkové poselství mini alba. Špatné vzpomínky nejsou něčím, na co pohlížíme s láskou, takže bychom očekávali, že budou popsány skrze tmavší odstíny, které zrcadlí negativitu. WOODZ však chce, aby posluchači mysleli na obtížné časy jako na ‚barevné trauma‘. Překonáním těchto období můžeme vnímat svět v lepších barvách. Povznášející poselství je prezentováno pomocí rocku. Přidáním několika rockových písní do jeho R&B a popové sbírky WOODZ dokazuje, že se po hudební stránce neustále vyvíjí.

COLORFUL TRAUMA tracklist:
Dirt on my leather
HIJACK
I hate you
Better and better
안녕이란 말도

První skladbou, která dokonale zachycuje rockové téma mini alba, je Dirt on my leather. Hard-rocková píseň, ve které v angličtině zpívá o překonání smutku, kombinuje jeho silné vokály s riffy elektrické kytary. „Why you gonna be so sad? Let’s ride and roll, all rock and roll,“ zpívá. Během poslechu prozradil, že mu trvalo pouhých 30 minut přivést Dirt on my leather k životu, což je nejkratší doba ze všech písní tohoto mini alba.

Zvuk burácejícího motoru na konci Dirt on my leather odkazuje na počátek druhé b-side skladby HIJACK, ve které WOODZ skvěle zkombinoval hip-hop s rockem. Poprvé píseň odhalil během živého vystoupení v prosinci loňského roku, a nechal tak své fanoušky, MOODZ, dychtit po studiové verzi. Už tehdy si myslel, že tento jeho nový kousek bude z mini alba patřit nejoblíbenějším.

Titulní skladba I hate you je střižená v duchu punk-rockové hudby z počátku tisíciletí. Má nostalgickou atmosféru, a jak WOODZ vysvětlil, při její tvorbě se nechal inspirovat hudbou, kterou poslouchal, když vyrůstal. Refrén má tradiční rockovou linku, ve které se misí riffy elektrické kytary s tvrdými údery basového bubnu.

Během instagramového Q&A prohlásil, že Deset důvodů, proč tě nenávidím, film z roku 1999, skvěle zapadá do atmosféry této písně. Na první pohled text zachycuje sólistu, který se dostává z toxického vztahu a zdánlivě jde dál, což dosvědčuje „I don’t need you.“ Nicméně pokud se na WOODZe více zaměříte, zjistíte, že to rozhodně není to, co skutečně cítí ve svém srdci, protože „No way, pls don’t go“ určitě nenasvědčuje tomu, že je všemu konec.

Hudební video nesleduje dějovou linii, ale přesto je vizuálním mistrovským dílem. Naleznete v něm odkazy na umění, přičemž v jednom z nich se třeba WOODZ objevuje ve skleněné krabici, podobně jako Tilda Swinton ve svém díle The Maybe. Stejně jako ve videoklipu písně FEELS LIKE se umělec nachází ve výtahu, ale tentokrát se k němu připojuje kapela, což jen podtrhuje punk-rockový ráz titulní skladby.

Make-up a styling také dokonale odpovídají tomuto žánru. S tričky inspirovanými grunge kapelami (podžánr alternativního rocku), černě na-lakovanými nehty, výraznými očními linkami a vlasy obarvenými různými neonovými melíry WOODZ připomíná zpěvačku Avril Lavinge.

Trošku zpomalíme a přejdeme k další b-side písni, Better and better, kterou věnoval fanouškům. Alternativně-rocková skladba je z velké části zaměřena na jeho emocionální zpěv. WOODZ zmínil, že chce být pro své fanoušky majákem a vyvést je z temnoty. Mini album ukončuje pomalejší pop-rocková skladba Hope to be like you, která začíná pískáním navazujícím poklidnou atmosféru.

COLORFUL TRAUMA je WOODZovým posledním albem vydaným od října 2021. Umělec věří, že je to doposud jeho nejlepší hudební kousek. Mini album se probojovalo na první místo v hudebním žebříčku Hanteo a 38. v iTunes ve Spojených státech.

Mini album navíc získalo podporu od jiných idol umělců včetně Jennie z BLACPINK a Vernona ze SEVENTEEN, kteří ho zmínili ve svých příbězích na Instagramu.

Celé mini album se najdete na Spotify. Jak se vám líbí?

ZDROJ: envimedia.co

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.