The Quiett prozradil proces vzniku Ambition Musik a vazbu na Illionaire Records

Michaela Pašková
Hudba
Foto: complex.com

Zajímá vás pozadí vzniku hip-hopového labelu Ambition Musik, který založili ostřílení rappeři The Quiett a Dok2? Proč nepřijímali umělce pod Illionaire Records, který je již dnes bohužel minulostí?

Ambition Musik nějakou dobu funguje. Changmo prozradil, že se label na zahájení činnosti připravoval dlouho. Uznávaný rapper The Quiett, který společně s Dok2 tento label založil, poskytl rozhovor pro magazín HIPHOPLAYA.

Proč umělci nebyli přijati pod Illionaire, ale pod Ambition Musik?
Byl to nápad, který přišel s natáčením Show Me The Money 5. Když byl Kim Hyoeun eliminován z mise vystupování Air2daQ, měl jsem mnoho různých myšlenek. Přemýšlel jsem nad jeho budoucností, vypadalo to jako mrhání talentem nechat jej jen tak. Takže tedy vznikl nápad.

Můžeme předpokládat, že Ambition Musik bylo také spuštěno, protože Illionaire ve složení Dok2, Beenzino a ty bylo kompletní?
Protože Illionaire bylo založeno jako jeden tým, cítil jsem, že s novým labelem přijde více svobody.

Co stojí za názvem Ambition?
Chtěli jsme zvolit jméno, které bude snadno spojitelné s Illionaire. Ambition bylo pojmenování, které vzniklo hned. Vybrali jsme si jej bez nějakých velkých starostí.

Začali jste se třemi umělci. Kim Hyoeun, Changmo a Hash Swan. Každý z nich má své jedinečné charakteristiky, takže bychom rádi věděli, co vás přimělo s nimi podepsat smlouvu?
Jak už jsem zmínil výše, Kim Hyoeun byl výchozím bodem našeho plánu. Později přišel do diskuze Changmo. Byl umělec, který si už vedl dobře, ale cítili jsme, že je čas, abychom mu pomohli. Hash Swana navrhli Kim Hyoeun a rovněž Changmo. Jako o umělce jsem se o něj začal zajímat díky Show Me The Money. Byl někým, s kým jsem se chtěl každopádně setkat.

Na rozdíl od prvních dvou, kteří se okamžitě připojili k Ambition, Hash Swan neodpověděl zhruba měsíc. Jak jste se tehdy cítili?
Hash Swan v té době přijímal hodně telefonátů od různých společností. Prostě jsem vyprázdnil mysl.

Kvůli názvu labelu se říká, že je propojen s tvým projektem (AMBITIQN album).
Nemyslel jsem si, že můj název alba se dostane tak daleko. Nicméně Ambition Musik bylo součástí Illionaire Records. Zahrnuje mou a Dok2ho vůli.

Jsme zvědaví na pozadí darování hodinek ROLEX. Rolexky hned na začátku…
Chtěli jsme jim je dávat, tak jim je dáváme. Smyslem je poblahopřát k připojení se k labelu. Hodinky jsou důležité pro rappery, takže jsme pocítili, že je potřebují.

Zdroj: hiphopplaya.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.