Kim Junsu, nejlepší milovník domova, chce vystupovat v muzikálu, a rovnou v zahraničí!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: dimension.palmtree.is

Legendární zpěvák, který potěšil fanoušky třetím mini albem Dimension s titulní skladbou Hana, na sebe prozradil hromadu věcí v rozhovoru pro magazín 1st Look.

Když stojíš na křižovatce mezi tím, co chceš dělat, a tím, co chce veřejnost, kterým směrem máš tendenci se vydat?
Myslím, že jdu za tím, co chci. Kdybych byl aktivní ve vysílacích médiích jako ostatní umělci, šel bych za davem, ale protože se s fanoušky setkávám výhradně prostřednictvím hudebních videí anebo koncertů, chtěl jsem vytvořit vlastní svět pod názvem XIA. Když pracuji na albu, představuji si koncertní pódium nebo styl hudebního videa předtím, než se zamyslím nad písněmi. Dalo by se říci, že tvořím písně s touto vizí.

Když se na tebe tak díváme, dokážeme cítit tvou neuvěřitelnou vášeň popového umělce i jako muzikálového herce. Co je zdrojem tvé vášně?
Vím, že je to klišé, ale jsou to moji fanoušci. Věřím, že všechny hvězdy existují díky mým fanouškům. U mě je to tak ještě více, protože nemám moc příležitostí propagovat. Jsou to fanoušci, kteří mi umožňují vydat album nebo dělat muzikály. Dostal jsem se sem díky nim.

Co bylo v životě to jediné, co ti pomohlo znovu se sebrat, když jsi padl?
Byly takové chvíle, ať už to bylo nedorozumění nebo chyba, má vlastní vina nebo vnější okolnosti. Pokaždé jsem si pomyslel, že jsem neudělal nic, za co bych se měl stydět nebo měl špatné úmysly. Byl bych ten první, kdo by přestal, kdybych cítil, že je něco, za co bych se měl v životě stydět. Není tomu tak. Tak dlouho, jak tomu bude, bych rád pokračoval v práci.

Pokud je nějaké jedno pravidlo, kterého se držíš od debutu, co je to?
Snažím se podat nejlepší výkon, se kterým bych byl spokojen, a to bez ohledu na velikost akce. Vystoupení jsou mou pýchou a nechci se za ně stydět, takže se na to snažím nezapomenout. Je to slib, který jsem dal sám sobě.

Existuje něco, co jsi nechal být?
Ctižádost. Míval jsem specifické ambice, například být jedničkou hudebních žebříčků nebo dostávat ocenění, ale nechal jsem to být. Nyní vím, že bych měl být vděčný za to, že mohu žít život jako tento. Takže mám jen nejasné cíle jako zůstat zdravý a doufat, že přítomnost bude pokračovat tak dlouho, jak to bude fungovat.

Lidé mají tendenci chtít více, čím více pracují ve svých vysněných pracích. Je něco, po čem jsi v poslední době toužil?
Zpočátku mi lámalo srdce, že nemůžu být v televizi, ale časem jsem se stal neprůbojným. Snažil jsem se sám sebe oklamat, že to byla má volba neobjevovat se ve vysílání. To se v poslední době změnilo. Ať už to byl jakýkoliv pořad, lidem se líbilo, když jsem se tam objevil. Takže bych chtěl být co nejvíce to bude možné v televizi.

Jsou nějaké další výzvy, kterým by ses rád věnoval? Třeba jak jsi skočil do muzikálů z pozice zpěváka?
Chtěl bych vystupovat v různých zemích. Myslím si, že by bylo pěkné, kdybych mohl dělat muzikál v jiné zemi. Ať už by to byla produkce, kterou jsem dělal předtím, nebo něco nového. Vystupovat s místními muzikálovými herci v místním jazyce.

Jak trávíš čas v době pandemie, když jsou skoro všichni doma?
Stal jsem se nejlepším milovníkem domova. Nemyslím si, že jsem byl někdy tak doma jako nyní. Už ani nevím, co dělat, když jdu ven (smích). Chodíval jsem do kaváren tak na dvě, tři, čtyři až pět hodin. Teď mě svrbí touha jít domů už po dvou hodinách. Ne, že by nebylo depresivní zůstávat jen tak doma, ale není, co jiného dělat. Sleduji televizi nebo hraji hry. Pokud se mi chce opravdu ven, jezdím na kole okolo řeky Han.

Už je skoro čas. Míříš po tomto rozhovoru domů?
Ach ne, bohužel. Mám na práci ještě jednu věc. Bylo by perfektní, kdyby byl rozhovor posledním programem. Je to trošku průšvih (smích).

ZDROJ: junsutranslated.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.