Wonpil ze skupiny Day6 rozmlouval o svém prvním sólo albu Pilmography. Kromě toho dal vědět, jak by toto album měli vnímat fanoušci

Hudba
Foto: JYP Entertainment

Wonpil z chlapecké skupiny Day6 přivítal druhý měsíc v roce tím, že se svým vůbec prvním sólovým albem naskočil do únorového hudebního žebříčku. Album Pilmography, které zpěvák vydal, se dotýká různých barev hudby a emocí.

„Zimně laděný balíček deseti skladeb má za cíl utěšit a uzdravit lidi, zvláště v časech, kdy je trápí problémy,“ uvedl zpěvák během online tiskové konference. S nápadem na vydání této desky s názvem Pilmography přišel sám, a tak nechal v centru pozornosti okamžiky, které v životě sám zažil.

„Název mého alba Pilmography vychází z úpravy mého jména a pojmu ‚filmografie‘, který jsem trochu vylepšil přidáním písmene P ze svého jména Wonpil,“ zasmál se. Hudebník uvedl, že si myslí, že album bude jako filmografie jeho života. V čele alba stojí skladba Goodbye, Farewell, na které spolupracoval s Young K z Day6.

Zpěvák popsal hlavní skladbu jako píseň, která je směsicí valčíku a blues. Text písně hovoří o tom, co cítí člověk, když se musí rozloučit se svým protějškem. A aby zamezil bolesti, kterou prožívá, označuje tuto situaci jako nechtěný rozchod.

Umělec popsal Pilmography jako album, které naplnil hudebníkem z Day6 a přidal špetku sebe. „Není velký rozdíl mezi mnou jako členem Day6 a jako sólistou. Jedno je ale jisté: chtěl jsem a chci dělat dobrou hudbu, která lidi potěší, když se cítí na dně,“ dodal.

Wonpil dále uvedl, že melodie písní jsou klíčové, ale za podstatnou část považuje slova. „Psaní textu k písni je proces, kdy člověk dovolí příteli, kterému se říká hudba, aby vyjádřil jeho myšlenky,“ podotkl. Dále se svěřil s tím, že psaním svých posledních skladeb mohl dozrát jako hudebník.

Foto: JYP Entertainment

Zpěvák se také zmínil o členech skupiny. Když byl dotázán, zdali mu pomohli na začátku sólové dráhy, odpověděl: „Být třetím členem Day6, který debutuje jako sólista, pro mě znamenalo posunout se dál.“ Samozřejmě projevil uznání svým členům a řekl, že ho po celou dobu jeho sólové dráhy povzbuzovali.

Dále se rozpovídal o tom, jak chce, aby jeho hudbu přijali fanoušci a veřejnost. „Naše kapela je na k-popové scéně jedinečná, takže jsem chtěl, aby naše písně byly uznávané. Proto jsme si neustále rozšiřovali obzory tím, že jsme zkoušeli nové a nové žánry,“ řekl. Wonpil dodal, že My Days jsou pro něj důvodem a hnacím motorem k vydávání nových písní.

Album by mohlo být dárkem pro fanoušky a posluchače, ale zároveň je to i speciální lahůdka, kterou Wonpil připravil, než jako poslední ze členů Day6 nastoupí povinnou vojenskou službu.

Když mluvil o tom, jak chce, aby jeho album přijali fanoušci, poznamenal: „Stejně jako se mění roční období, chci své fanoušky přivítat radostněji. Prostřednictvím alba jsem vyjádřil to, co jsem chtěl vyjádřit, a tak doufám, že se fanouškům bude líbit a budou si ho pamatovat.“

Na závěr řekl, že chce, aby si ho mnozí milovníci hudby pamatovali jako umělce, který dokáže lidi rozveselit, a doufá, že bude dál dělat hudbu, která je bude bavit. „Je to něco, o čem jsem snil už od dob, kdy jsem byl trainee, a tak to zůstane i v budoucnu.“

Zdroj: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.