Legendární hláška Buzze Rakeťáka, MOBB, zapálený plyšový medvěd, to je nejnovější hudební kousek Mina z WINNER

Lucie Stará
Hudba
Foto: YG Ent.

Koncem minulého roku se do světel reflektorů se svým třetím albem To Infinity vrátil člen skupiny WINNER, Mino. Společně se nyní podíváme na to, co o tomto albu prozradil.

Když ve svém vizuálním filmu nazvaném Mino 3rd Full Album oznámil Mino svůj návrat na hudební scénu, fanoušci ještě netušili, co všechno je čeká. Po skoro roční hudební pauze se vrátil v jednom z nejvytíženějších měsíců, a to v prosinci.

V den vydání třetího studiového alba To Infinity uspořádal online showcase, během které uvedl, že jeho novinka obsahuje 10 skladeb napříč žánry a je prošpikována různými melodiemi a hlasy áčkových hvězd. Album je jasným důkazem, že svůj hudební styl neomezeně rozšířil.

Prozradil, že jeho třetí deska je albem, na kterém pracoval už od listopadu 2020. Svou novinku popsal jako „příjemné album, žánrově proměnlivé a překypující experimentálními melodiemi, které by si posluchači mohli užít.“

Předcházející album znamenalo začátek toho, kým je jako hudebník, ale jeho nejnovější jde ještě dál. „Předtím jsem se snažil být sám sebou, ale teď už nemám v hudbě žádné hranice a přesně to se snažím prostřednictvím své třetí desky vyjádřit.“

Za titulní skladbu byla zvolena píseň Tang!. Pojednává o tom, co je člověk všechno ochoten udělat, aby získal lásku milované osoby. „Má titulní skladba je příběhem o vášnivém milenci. Pokud se podíváte na text, milenec se snaží udělat vše pro to, aby získal lásku. Avšak vždy selže, protože je nezkušený a neumí milovat,“ řekl a zavzpomínal na to, jak poprvé přišel na tento nápad. Později dodal, že pro tuto skladbu použil jasnou melodii, protože nechtěl, aby jeho práce zněla těžce a temně.

Teď něco málo k b-side kouskům. Na skladbě Pyramid se podíleli dva uznávaní rappeři, Lil Boi z Geeks a Gaeko z Dynamic Duo. Vzpomínáte na duo MOBB, které vtrhlo na hudební scénu v roce 2016 a doslova si ji podmanilo? Stýskalo se vám po společné hudbě Mina a Bobbyho z iKON? Člen WINNER si je toho dobře vědom, protože k tvorbě Language přizval právě Bobbyho. Sice to není oficiální comeback MOBB, ale srdce fanoušků to i tak zahřeje.

Tento rapper, který fušuje rovněž do umění, nezapomněl ani na dámy. V písni Sad Walk můžeme zaslechnout hlas sogumm z AOMG a Sunwoo Jung-a. Ta kromě produkování své hudby tvoří i pro ostatní umělce. Její jméno bychom mohli naleznout pod písněmi velikánů jako jsou GD, IU a 2NE1.

Mino věnoval hodně pozornosti výběru umělců, jejichž hlasy by se perfektně hodily k jeho písním. Příprava alba ho donutila posunout hranice, díky čemuž se mohl ladění jeho písní věnovat celý rok. Prostřednictvím nového alba je připraven vyprávět o příbězích, které ho jako textaře a skladatele vedly k ‚nekonečnu‘.

Při natáčení videoklipu panovaly mrazivé teploty. Jediná scéna, která ho zahřála, byla ta závěrečná, kde musel zapálit čtyřmetrového plyšového medvěda. „Ale celkově jsem se bavil a dokázal si natáčení užít, i když bylo vyčerpávající.“

Inspirací byl pro něj především film Toy Story. Legendární hláška Buzze Rakeťáka: „Do nekonečna a ještě dál!“ mu dala mnoho podnětů k přemýšlení. „Scéna, kdy obyčejná postava sní o nekonečnu, se mi nesmazatelně vryla do paměti. Do názvu jsem nepřidal slovo ‚beyond‘, ale mám v plánu toto slovo vyplnit společně s fanoušky.“

Není tedy divu, že tématem alba je městský kovboj. Dokonce i v hudebním videu vystupuje jako pistolník. Prvky jako jeho dlouhé spletené vlasy a pózování pod neonovými světly by mohly vizuálně ztvárnit text jeho titulní skladby. Původně chtěl do názvu přidat i emotikon, protože dle něj může dodat emoce, ale od tohoto nápadu nakonec upustil.

Mino chtěl vytvořit postavu, která by odrážela jeho samotného. „Po několika schůzkách k mému albu, jsem pro něj hledal jednoduché a úderné jméno. Chtěl jsem kovboji dodat trochu svůj nádech, a nakonec se z něj stal ‚digitální pistolník‘.“

Samozřejmě se nevyhnul otázce zabývající se reakcí ostatních členů na jeho nejnovější album. Všichni mu řekli, že jeho písničky jsou pecky a jsou ještě lepší než ty z předchozího alba.

Nabudil fanoušky, protože naznačil, že je budou moci na pódiu opět vidět ve čtyřech. Čtveřice si musela dát pauzu, jelikož Jinwoo a Seunghoon narukovali. Ale vzhledem k tomu, že oba začátkem letošního roku povinnou vojenskou službu úspěšně splnili, mohou se fanoušci těšit na to, co pro ně skupina Winner připravuje. Od fanoušků si přeje slyšet, že je jeho album sestavené ze skvělých písniček. „Doufám, že v lidech vzbudím očekávání a vyvolám zvědavost ohledně toho, jakým hudebním směrem se v budoucnu vydám.“

Zdroj: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.