V podzimním i zimním období horká polévka spolehlivě zahřeje. Proto tu máme pro vás jednoduchý recept na thajskou kari polévku ze sladkých brambor.
Dnes tu pro vás máme recept na polévku, která je oblíbená v Thajsku, Malajsii a Indii. Suroviny se dají při troše dobré vůle sehnat i v našich podmínkách a vždy je možné si recept trochu upravit.
Co budete potřebovat:
1 lžíci řepkového oleje
1/2 šálku kokosového mléka
2 čajové lžičky červené kari pasty
1 lžíci kari
1 velkou cibuli
3 velké sladké brambory
1 l kuřecího vývaru
1/4 čajové lžičky rybí omáčky
Postup:
Do velkého hrnce dejte řepkový olej a zahřejte ho. Pak přidejte 1/4 šálku kokosového mléka, kari pastu, 1 lžíci kari koření a vše chvíli míchejte. Poté přidejte cibuli nakrájenou na drobné kostičky, batáty nakrájené na kostky a vše zalijte kuřecím vývarem. Přiveďte k varu a vařte, dokud sladké brambory nezměknou.
Až jsou brambory měkké, vmíchejte rybí omáčku a zbytek kokosového mléka. Lehce polévku promíchejte a pak ji odstavte z plotny a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Hotovou polévku můžete ozdobit lístky kari nebo třeba slunečnicovými semínky.
Zdroj: praneesthaikitchen.com