Joo Sang Wooka uvidíme v tradičním historickém seriálu Taejong Yi Bang Won. Kdo se k němu přidá?

Eva Lenská
Film / TV
Foto: kdramapal.com

Televize KBS připravuje nový tradiční historický seriál, ve kterém si kromě Joo Sang Wooka zahrají také Kim Young Chul, Park Jin Hee a Ye Ji Won. V článku se dozvíme, o čem seriál bude a kolik bude mít epizod.

Můžeme se těšit na seriál, kterému se říká „sageuk“. Jaký má ale toto slovo význam a proč bude seriál s pracovním názvem Taejong Yi Bang Won tradiční? Tradiční epický sageuk obvykle zahrnuje velký rozpočet a obsazení, rozsáhlý děj a vyobrazení skutečných historických událostí a postav.

Tento seriál, který bude režírovat Kim Hyeong Il, a my v něm uvidíme Joo Sang Wooka, Kim Young Chula, Park Jin Hee a Ye Ji Won, bude líčit události, které vedly k pádu dynastie Goryeo a vzniku dynastie Joseon. Král Taejong, jehož rodné jméno bylo Yi Bang Won, pomohl svému otci svrhnout dynastii Goryeo a založit dynastii Joseon.

Joo Sang Wook ztvární hlavního hrdinu krále Taejonga, třetího joseonského krále, který se narodil jako princ Yi Bang Won. Byl pátým synem krále Taeja, který založil dynastii Joseon a pomáhal vést národ v bouřlivém období.

Kim Young Chul byl obsazen do role krále Taeja, generála, který svrhl dynastii Goryeo a místo ní nastolil dynastii Joseon. Byl to nezdolný válečník, který byl neocenitelným hrdinou v dobách konfliktů a válek, ale později utrpěl dvě porážky z rukou svého syna Yi Bang Wona, který se stal králem Taejongem.

Park Jin Hee byla obsazena do role královny Wongyeong, manželky krále Taejonga. Je to nešťastná královna, která obětovala vše, aby podpořila svého manžela, ale ten se od ní nakonec odvrátil.

Ye Ji Won bude hrát královnu Sindeok, první královnu Joseonu. Pocházela ze šlechtického rodu a královnou se stala po osudovém setkání s Yi Seong Gyem, který se nakonec stal králem Taejem.

Seriál bude mít 36 epizod a jeho premiéry bychom se měli dočkat letos v prosinci.

Zdroj: soompi, asianwiki.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.