Mezinárodně známý herec Lee Sun Gyun spáchal sebevraždu poté, co jej zadržela policie

Film / TV
Jihokorejský herec byl pod policejním vyšetřováním kvůli údajnému užívání drog Foto: Yonhap

Lee Sun Gyun byl talentovaný jihokorejský herec, který se stal jednou z výrazných tváří jihokorejské filmové a televizní scény. Narodil se 21. října 1975 v Jižní Koreji a začal svoji hereckou kariéru v 90. letech. Od té doby se stal oblíbeným hercem, který získal uznání jak doma, tak i v zahraničí.

Jihokorejský herec Lee Sun Gyun, celosvětově nejvíce známý svou rolí v oscarovém Parasite zemřel. Oznámily to autority Jižní Koreje.

Herec byl nalezen poté, co jeho manželka nahlásila policii, že odešel z domu a našla dopis na rozloučenou. Byl pod policejním vyšetřováním kvůli údajnému užívání marihuany a psychoaktivních látek. Co jeho sebevraždě předcházelo? Lee byl třikrát vyslýchán policií, včetně 19hodinového výslechu během víkendu. Podle agentury Yonhap herec tvrdil, že byl podveden hosteskou v baru, která mu následně hrozila vydíráním.

Jižní Korea má přísné zákony týkající se drog, a trestné činy spojené s drogami jsou obvykle potrestány alespoň šesti měsíci vězení nebo až 14 lety pro opakované pachatele a dealery.

Co vedlo herce k rozhodnutí vzít si život? To zatím přesně nevíme. Zůstala po něm manželka a dva synové.

Lee Sun Gyun začal svou kariéru v televizi, kde hrál v různých seriálech, ale skutečný průlom pro něj přišel v roce 2003, kdy si zahrál hlavní roli v televizním dramatu Piano. Toto drama získalo velkou popularitu a Lee byl vyzdvihován za svůj výkon, což mu otevřelo dveře k dalším příležitostem.

V roce 2008 si zahrál ve filmu The Accidental Couple, který mu vynesl ocenění pro nejlepšího herce v komediálním žánru na KBS Drama Awards. Tato komedie byla významná tím, že přinesla divákům nejen humor, ale i pohled do vztahů a komplikací moderního života.

Jeho herecký repertoár zahrnoval širokou škálu žánrů od romantických komedií až po dramata a thrillery. Lee Sun Gyun si vytvořil jméno svými schopnostmi přizpůsobit se různým žánrům a přinést do svých rolí autentičnost a emocionální hloubku. Jeho charisma a přirozený herecký styl si získaly srdce mnoha diváků.

Mezi jeho další významné filmy patří Paju (2009), Night and Day (2008) a My Wife Got Married (2008). V roce 2015 si zahrál v dramatu Miss Wife, které získalo pozitivní ohlasy za realistický pohled na manželské vztahy.

Lee Sun Gyun se také objevil v několika televizních show a reality show, kde diváci mohli vidět jeho osobnost a komediální dovednosti mimo filmové plátno. Byl známý svým skromným přístupem k celebritám a příkladným soukromým životem, což ho činilo oblíbeným jak mezi fanoušky, tak mezi kolegy.

Svou kariéru si Lee Sun Gyun postavil na pevném základě a jeho talent i popularita mu zajistily přední místo mezi významnými osobnostmi jihokorejského filmu a televize.

ZDROJ: www.theguardian.com, apnews.com, aljazeera.com, wikipedia.org, asianwiki.com/

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.