Recenze: Webové drama Choco Bank vám mimořádně osladí život. Láká na Kaie z EXO

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Naver

Může mít sladká horká čokoláda něco společného s bankovnictvím? Člověk by řekl, že asi ne, nicméně v tomto webovém seriálu se úžasně doplňují. A já, velká milovnice čokolády, jsem si tuto lahůdku prostě nemohla nechat ujít.

Co takhle si smlsnout na lahodné domácí čokoládce a ještě se od pohledného, šarmantního finančního poradce dozvědět, jak si založit výhodné spoření, anebo jak platit pomocí chytrého telefonu? Já bych rozhodně neodolala, tedy aspoň v případě té čokolády, i když pokud by tím poradcem byl zrovna Kai z EXO, kdo ví… 

Co nám ale toto krátké, šestidílné webové drama může nabídnout kromě čokolády a bankovnictví? Rozhodně sympatické herce, dokonce i nějaký příběh s určitým poučením, také špetku humoru a samozřejmě romantiku.

Foto: Naver

Děj seriálu pojednává o mladém muži, který se jmenuje Kim Eun Haeng (Kai) a právě to „Haeng“ má v korejštině něco společného s bankou. Otec mu předvídal velkou budoucnost a práci s penězi, a máma zas touží po tom, aby měl stálé teplé místečko v nějaké bance a v žádném případě se nepouštěl do riskantního podnikání. Proč? To vám nepovím, pak by vás už tak nelákalo si seriál pustit. 

Kromě přitažlivého, elegantního a vždy zdvořilého mladíka, kterému oblek úředníka sedí jako druhá kůže, tu máme roztomilou a bankovních záležitostí zcela neznalou mladou slečnu jménem Ha Choco (Park Eun Bin), která už od malička miluje čokoládu, a tudíž si otevře vlastní čokoládovnu. Té se ovšem dvakrát nedaří a jen štědrým zásahem osudu budou dortíky, bonbónky a sladké nápoje zachráněny. Jak jste asi uhodli, Choco bude spolupracovat s Eun Haengem a obohatí nabídku čokoládových dobrůtek o finanční poradenství.

Kromě hlavních hrdinů tu máme i pár vedlejších rolí. Veselého Dal Sooa, který už jako chlapec doufal, že se s Ha Choco ožení, a půvabnou Chae Ri, která hodlá čokoládovnu propagovat skrze reportáž, a Eun Haeng ji přirozeně okouzlí. Také nesmíme zapomenout na starostlivou maminku a poněkud hubatou dámu s falešným kožichem, která Choco nadává, že ten její sladký krámek, který jí pronajímá, brzy zavře.

Co se hereckých výkonů týče, u webových dramat nikdy nic moc neočekávám a pak bývám mile překvapena, což platí i v tomto případě. Všichni herci mi byli sympatičtí a svých rolí se zhostili s nadšením. Seriálek mě bavil, dokonce mě ubezpečil v tom, že člověk má jít za svými sny, a že i když den svatého Valentýna obvykle stojí za starou belu, občas to může být i jinak. Pokud jste toto dílko ještě neviděli, tak neváhejte, ale radím vám, abyste si nakoupili dostatečnou zásobu čokolády. Bude vás zaručeně honit mlsná. A kdo nemá rád sladké, tomu život osladí aspoň Kaiův úsměv.

České titulky naleznete zde.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.