Druhá řada seriálu D.P. bude ještě drsnější než první. Jung Hae In a Goo Kyo Hwan budou opět řešit případy šikany v armádě

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Netflix

Fanoušci jihokorejského akčního seriálu D.P. se konečně dočkají vytouženého pokračování. Netflix již potvrdil datum premiéry 2. řady. Čekají nás tedy další příběhy šikanovaných vojáků, kteří utíkají z armády, a také jejich lovců Jun Ha a Ho Yeola. První řada měla velký úspěch i u českých diváků, doufejme tedy, že ani pokračování nezklame.

Konec první řady seriálu D.P. byl poněkud znepokojivý a frustrující. Tvůrci nyní slibují, že pokračování na něj naváže. Opět se tak vrátí staří známí lovci dezertérů Jun Ho (Jung Hae In) a Ho Yeol (Goo Kyo Hwan), kteří budou i nadále odhalovat odvrácenou stranu služby v jihokorejské armádě.

Foto: Blackaura/Netflix

Seriál, který natočil režisér Han Jun Hee, je poměrně realistický. Odehrává se v roce 2014 a tvůrci se inspirovali skutečnými případy šikany, brutality a sexuálního obtěžování na vojně. V Jižní Koreji je totiž vojenská služba stále povinná a pro většinu mladých mužů to není žádná procházka růžovou zahradou.

Ve zmíněném roce došlo ke skutečně šokujícím incidentům. Poté, co byl surově zbit, zemřel třiadvacetiletý vojín Yoon. Vystaven byl i dalším formám krutého zacházení, jako je odpírání jídla a spánku. Zanedlouho na to zastřelil seržant Im pět vojáků, kteří ho šikanovali. A takových případů se událo mnohem víc. Seriál je tedy mnohem autentičtější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Foto: Blackaura/Netflix

Doufejme tedy, že pokračování bude ještě intenzivnější a půjde ještě víc do hloubky dané problematiky. Podle všeho bychom se měli opět dočkat šesti napínavých a akcí nabitých epizod.

Netflix fanouškům 2. řadu seriálu D.P. naservíruje 28. července.

Zdroj: What’s on Netflix, BBC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.