Dvě kamarádky touží po dráze gejši, jedna z nich však skončí u plotny. Seriál The Makanai: Cooking for the Maiko House vám ukáže všechny krásy Kjóta

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Netflix

Gejši neboli japonské profesionální společnice, které jsou nejen krásné, ale i inteligentní, stále nevyšly z módy. Možná proto Netflix sází i na nový japonský seriál s názvem The Makanai: Cooking for the Maiko House, jenž nás zavede přímo do jednoho z „květinových měst“ v Kjótu.

Šestnáctiletá Kiyo Nozuki (Nana Mori) opouští svůj domov v Aomori a vydává se do Kjóta, aby se stala maiko, což je označení pro dívku, která se školí na gejšu. Doprovází ji věrná kamarádka Sumire Herai (Natsuki Deguchi), která má úplně stejný sen.

Ne vždy se však člověku splní to, po čem touží. Sumire je během výcviku chválena za svůj talent a píli. Kiyo má však potíže osvojit si i základní dovednosti, proto je ze školení na gejšu vyloučena. Ještě než se celá uplakaná stačí vrátit domů, vyjde najevo, že umí dokonale vařit.

Je tedy nakonec přijata coby makanai, kuchařka v domě, kde společně žijí maiko. Se svou novou rolí je spokojena, neboť tak může podporovat Sumire a ostatní maiko. Ačkoli se její kamarádka nakonec proslaví v ulicích tradiční čtvrti Gion, Kiyo nežárlí. Vychutnává si všechny ty krásné a zábavné dny strávené v kuchyni a Kjótu.

Devítidílný seriál z prostředí maiko a gejš natočil japonský režisér a producent Hirokazu Koreeda. Scénář vychází z úspěšné mangy Maiko-san Chi no Makanai-san od Aiko Koyamy, která vyšla v roce 2016 a stala se bestsellerem.

Seriál můžete zhlédnout na Netflixu 12. ledna.

Zdroj: Netflix, asianwiki

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.