Rozchod nebo usmíření: Randící reality show zažívají v Koreji obrovský boom

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: Getty Images

Uvažujete nad tím, jestli má cenu pokračovat ve vašem vztahu anebo vás zajímají životní osudy druhých? Nejste jediní, protože Korejci v tom našli také zalíbení.

Od listopadu 2020 se vysílala reality show We Got Divorced, ve které se po rozchodu znovu setkaly bývalé páry. Svým konceptem vyvolala pořádný rozruch, protože v Koreji bylo nebývalé, aby se bývalé páry objevily společně v jednom pořadu. Reality show, ve které bývalé páry z řad celebrit reflektovaly své vztahy zaznamenala silnou sledovanost, díky čemuž si vysloužila druhou řadu.

Po úspěchu We Got Divorced zasáhla Koreu vlna randících reality show pro bývalé páry, jako třeba EXchange a First Love, Again.

Reality show EXchange streamovací platformy Tving odstartovala 15. července svou druhou řadu. Pořad přivádí bývalé páry, které se rozešly z různých důvodů, ke společnému bydlení. Účastníci se při přemýšlení o vztahu a rozchodu vzájemně ovlivňují a rozhodují, zda chtějí nalézt novou lásku nebo navázat tam, kde skončili.

First Love, Again je novou randící show na kabelovém kanálu MBC every1, která má podobný formát. Točí se kolem lidí, kteří se znovu setkávají se svou první láskou. V pořadu, který se začal vysílat 27. června, mohou diváci vidět skupinku nezadaných, kteří zvou svou první lásku ke společnému pobytu v domě s ostatními účastníky. Bývalé páry tráví čas společně, procházejí se uličkou vzpomínek, zkoumají přetrvávající pocity k sobě navzájem a zároveň se otevírají potencionálním novým vztahům s ostatními účastníky.

„Pocit, který máte, když střetnete svou první lásku je těžké popsat jedním slovem. Pomocí naší show budete moci zažít různé emoce lidí, kteří se znovu setkávají se svou první láskou,“ uvedla Kim Ye Rin, producentka First Love, Again.

Televizní stanice KBS spustila 11. července svou vlastní reality show Love Recall, kterou uvádějí herečka Sung Yu Ri, Son Dongwoon ze skupiny Highlight, komik Yang Se Hyung, televizní osobnost Jang Young Ran a rapper Gree.

V každé epizodě se představují různí účastníci, kteří se nevyrovnali s rozchodem a chtějí se znovu setkat se svou bývalou přítelkyní nebo přítelem. Účastníci se tváří v tvář setkávají se svými bývalými partnery, aby si promluvili o rozchodu, probrali své přetrvávající pocity a zjistili, jestli má cenu dát vztahu ještě jednu šanci.

„Existuje mnoho seznamovacích pořadů, kde skupinka mužů a žen hledají lásku. Měl jsem ale pocit, že není dost pořadů, které by přiblížily pocity s nimiž se páry po rozchodu potýkají,“ uvedl producent show Hwang Sung Hoon. „Když se páry, které se rozešly, poprvé znovu setkají, nálada je jiná. Účastníci pociťují jiný druh zoufalství, když vidí svého bývalého. Pořad tyto pocity a příběhy zachycuje, například jak se páry rozešly a důvody k tomu. Takže to přiměje diváky k tomu, aby se do nich vcítili.“

Na druhou stranu show Change Days od Kakao TV pomáhá párům rozhodnout se, jestli by nebylo lepší se rozejít. Jednotlivé díly jsou dostupné také na Netflixu. Vše se točí okolo skutečných párů, které jsou na pokraji rozchodu.

Čtyři páry, které tráví čas na romantickém výletě, spolu absolvují řadu schůzek, aby prozkoumaly své pocity a rozhodly se, zda mají napravit své současné vztahy nebo dát šanci novým.

Tuto show, která odstartovala minulý měsíc, uvádějí komička Jang Do Yeon, komik Yang Se Chan, zpěvačka Heo Young Ji (členka bývalé skupiny Kara) a producent Code Kunst.

„Chtěli jsme zachytit reálné problémy skutečných párů,“ zmínil producent Lee Jae Seok během tiskové konference. „Chtěli jsem zachytit momenty, které by diváci mohli sledovat a pomyslet si, že jejich vztah byl také takový.“

Sledujete pořady podobného typu?

Zdroj: koreatimes.co.kr

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.