Očekávaný xianxia seriál Immortal Samsara se ještě ani nevysílá a už vyvolává rozporuplné reakce

Michaela Pašková
Film / TV
FOTO: H&R Century Pictures, Youku, China Wit Media, Wanda Pictures

Hvězda Ashes of Love, Yang Zi, zapomene na svého milovaného, kterého náhodou potká o 800 let později. Více se o Immortal Samsara dozvíte v našem článku.

Je to skoro rok, co byly zveřejněny plakáty připravovaného xianxia seriálu Immortal Samsara, ve kterém se ztvárnění hlavních postav ujali Yang Zi a Cheng Yi. Fanoušci herečky byli tehdy opravdu zklamaní z toho, že byla obsazena právě do tohoto xianxia seriálu a pokládali si otázku, jakým směrem její kariéru společnost H&R Century Pictures vlastně vede. Nicméně v listopadu Yang Zi s touto společností vypršela smlouva, takže je tento seriál posledním projektem, do kterého ji uvrtala.

Přeci jenom to v jejím případě nebude poprvé, co ji v podobném žánru uvidíme. Ano, seriál Ashes of Love byl obrovským hitem, ale těchto kostýmových projektů bychom v jejím životopisu nalezli opravdu mnoho. Například v seriálu Go Go Squid, který nás přivádí do světa e-sportu, dokázala, že umí hrát i něco jiného, než různé víly, princezny, kultivátorky a podobně. Nezapomeňme na poprask okolo neodvysílaného The Golden Hairpin. Protože se jedná o S+ projekt, nemohou ho tvůrci jen tak odvolat, ale je jasné, že Kris Wu jako hlavní postava dostal v seriálu hodně prostoru, takže případné přetočení bude stát pořádný balík.

O čem xianxia seriál Immortal Samsara neboli adaptace novely Chen Xiang Ru Xie vlastně bude?

Yan Dan je potomkem pradávného kmene Čtyřlistý škorpión a studnicí nejrůznějších léků. Se svou sestrou Zhi Xi (Meng Zi Yi) se před sto lety během oslav královny matky proměnila do lidské podoby. Následně čelila největší zkoušce svého života – lásce. Zamilování se do lorda Ying Yuana mělo však za následek, že na něj na celých 800 let zapomněla.

Zhruba v té době ji do života náhle vstoupil Yu Mo (Ray Chang) a stal se její velkou oporou. Každý den ji bral ven, aby společně konali dobré skutky. Jednoho dne však při trestání zla potkali současnou reinkarnaci lorda Ying Yuana, který se nyní jmenuje Tang Zhou a je lovcem démonů. Yan Dan a Yu Mo mu začali pomáhat hledat čtyři starobylé artefakty a přitom odhalují záhadné tajemství.

Nedávno zveřejněný trailer vyvolal nespokojenost fanoušků kvůli špatné kvalitě dabingu – původní hlasy herců se překrývaly s hlasy dabérů. Navíc byl odhalen v podstatě celý děj, který ponechal opravdu málo prostoru pro představivost.

Kostýmy, prostředí a speciální efekty v traileru rozhodně nezklamaly a Yang Zi předvedla svůj obvyklý výkon. Bohužel ztvárnění a charakterizace její postavy se úplně nelišila od jejího předchozího působí v The Destiny of White Snake, Ashes of Love a ostatních xianxia seriálech, takže to mnoho diváků neohromilo.

Klíčovým bodem tohoto seriálu je to, že Cheng Yi ztvárňuje hned tři postavy – chladného Ying Yuana, moudrého a pomstychtivého mistra Tang Zhoua a ničemného Xuang Yeho. Zatímco trailer ukázal kouzla jednotlivých postav, tak známé motivy jako reinkarnace, ztráta paměti a sadistická romance přiměla fanoušky, aby si z produkce dělali legraci, protože jednoduše všechny vyzkoušené xianxia prvky hodili do jednoho pytle, aniž by přišli s něčím přelomovým. Ačkoli se produkčnímu týmu nepodařilo překonat úzké vymezení tohoto žánru, seriál by se mohl stát představitelem new-age xianxia seriálů, pokud bude dobře zpracován.

Údajně máme očekávat celkem osmdesát epizod, odvysílaných ve dvou částech po čtyřiceti. Fanoušci se obávají, jestli seriál dokáže udržet jejich zájem až do konce. Kromě toho, že by seriál mohl trpět příliš zdlouhavým vyprávěním, fanoušci Yang Zi a Chen Yiho mají dále strach z toho, že by Immortal Samsara mohl mít špatný vliv na jejich pověst.

Máte v plánu tento xianxia seriál sledovat?

ZDROJ: jaynestars.com & dramapanda.com & mydramalist.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.