Po skoro 30 letech se dočkáme pokračování legendárního filmu Kung Fu Cult Master! Bude v něm hrát Jet Li?

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: Win's Entertainment

Zní to jako naprostá šílenost. Kdo v dnešní době po skoro třiceti letech naváže na svou předchozí práci, a přeci je tomu tak!

Wong Jing, hongkongský filmový režisér, producent, herec, moderátor a scenárista se toho prostě nebojí. Ovšem fanoušci doslova trhnou hrůzou. Dokáže Raymond Lam nahradit legendu, jakou Jet Li bezesporu je?

Píše se rok 1993, fanoušci filmů s bojovým uměním mají další důvod k radosti, vlastně tři. Nejenom, že film Kung Fu Cult Master se konečně dočkal premiéry, ale navíc v něm hlavní roli hraje Jet Li. Nesmíme zapomenout zmínit další kung-fu legendu, která jako by to nestačilo, akční scény režírovala. Sammo Hung má na svém kontě spoustu filmových kousků a jeho jméno určitě nevidíte poprvé, pokud jste tedy fanoušky tohoto žánru.

Kromě nehorázného popírání gravitace a dalších fyzikálních zákonů se tento film zabývá tehdy populárním tématem, bitvy mezi bojovníky různých škol a stylů kung-fu. Děj sleduje příběh malého chlapce, jehož rodina je zavražděna darebáky toužícími po magickém meči. Chlapce se ujímá prastrýc. Pod jeho vedením z něj vyroste bojovník, který se chce pomstít vrahům své rodiny.

Děj pokračování New Kung Fu Cult Master neboli The Heaven Sword and Dragon Saber, se dějově odehrává dvacet let po prvním filmu. Navazuje na nervy drásající moment, kdy se Zhang Wu Jin vydává hledat Zhao Min, svou životní lásku, do Dadu. Na rozdíl od spravedlivého hrdiny v románech, jeho cesta je mnohem temnější a pomalu ho přemáhá touha po pomstě. Jako Zhang Wu Ji se divákům představí Raymond Lam a jeho lásku ztvární Janice Man.

Zhang Wu Ji bere manuál devíti Yang zpátky na ostrov Ledového ohně. Pod vedením Xie Xuna konečně ovládne božskou techniku bojového umělců a pochopí způsob jak být králem. Protože byl v minulosti utlačován za to, že je slabý, uvědomuje si, že jediný způsob jak se pomstít je chopit se moci. Jeho skutečným nepřítelem je politická síla skrytá za Cheng Kunem. Trvá mu to dvacet let, než se vrátí do Bright Peak. Už není nerozhodný a roztěkaný milostnými zápletkami, protože si dal za cíl udělat cokoliv, aby se ovládl sektu Ming a stal se králem.

První část nového filmu bude mít premiéru 30. ledna.

Druhá část následně 3. února.

Těšíte se na pokračování?

Zdroj: cityonfire.com & maactioncinema.com & mydramalist.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.