Dělalo hercům z BL seriálu Ossan’s Love problém natočit intimní scény?

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: ViuTV

Letos byl odvysílán hongkongský remake japonského BL seriálu. Zahráli si v něm členové Mirror. Hodlá se tato skupina postavit K-Popu a ovládnout svět?

Před několika desetiletími v Asii vládl hongkongský zábavní průmysl. Rodiny po večerech sledovaly TVB seriály, dívky omdlévaly nad pohlednými hvězdami jako Andy Lau a Tony Leung Chiu-wai, lidé si zpívali písně od Anity Mui a Leslie Cheunga.

V posledních několika letech na sebe strhává pozornost dvanáctičlenná skupina Mirror, díky které se mají obyvatelé Hongkongu zase nad čím rozplývat. Dva členové, Anson Lo a Edan Lui, nedávno způsobili obrovský rozruch. Zahráli si totiž v prvním hongkongském mainstream BL seriálu Ossan’s Love, který je adaptací stejnojmenného japonského kousku z roku 2018.

O čem seriál pojednává? Tin Yat Hung (Edan Lui) je svobodným mužem, kterému se nedaří najít přítelkyni. Jednoho dne zjistí, že jeho šéf, KK (Kenny Wong), tajně sbírá jeho fotografie a navíc je do něj zamilovaný. Zneklidněn jeho odvážným přiznáním a romantickým pronásledováním, hledá radu u svých přátel. Zjišťuje však, že jeho kolega, Sui Muk (Anson Lo), je do něj rovněž zamilovaný. Chycen v milostném trojúhelníku, ze kterého neví, jak ven, bojuje se svými city.

Hongkongská adaptace je dostupná v Singapuru a dalších oblastech prostřednictvím streamovací platformy Viu.

Edan Lui a Anson Lo nedávno poskytli rozhovor pro AsiaOne. Rozpovídali se o tom, jaké to bylo hrát v průkopnickém seriálu, zvládnout intimní scény a jestli Mirror doufají, že oživí hongkongský zábavní průmysl a svrhnou K-Pop.

Ossan’s Love je prvním hongkongským mainstream BL seriálem. Co si o tom myslíte?

Edan Lui: Myslím, že je to dobrý první pokus, protože mnoho zemí také natočilo seriály tohoto žánru. Jsem šťastný, že ho Hong Kong konečně má a já jsem byl u toho. Doufám, že Ossan’s Love přinese mnoha lidem pozitivní energii a širší pochopení lásky.

V seriálu máte společné intimní scény. Bylo pohodlnější nebo trapnější natáčet takové scény, když jste přátelé a členové jedné skupiny?

Anson Lo: Popravdě, přišlo mi to pohodlnější, protože když natáčíte s dobrým přítelem, je méně starostí. Známe hranice a preference toho druhého a dobře spolu komunikujeme. Než jsme vyzkoušeli různé způsoby, jak vykreslit scénu, nepotřebovali jsme se seznamovat. Protože Edan je kamarádem a věřím mu, natáčejí šlo snadněji.

Edan Lui: Anson a já jsme staří přátelé, takže to nebylo moc trapné. Pokud bych natáčel s někým, s kým si nejsem blízký, myslím, že by to trapné bylo. Stejně se v reálném životě objímáme, takže mi natáčení scén přišlo přirozené.

Herci mají určité hranice, které nechtějí na obrazovce překračovat. Máte nějaké?

Anson Lo: V herectví jsem stále nováček. Je tu tolik rolí a příběhů, které jsem ještě nezkusil. Natočil jsem pouze jeden film a dva seriály, takže se nebudu omezovat nebo bránit určitým věcem. Chci vyzkoušet postavy s rozdílným vzhledem, osobnostmi a zázemím. Po Ossan’s Love jsem si uvědomil, že mám herectví ještě raději a užívám si ponoření se do světa někoho jiného. Doufám, že ztvárním více rolí, abych rozšířil své zkušenosti.

Edan Lui: Herci by měli být všestranní, flexibilní a ochotní vyzkoušet různé postavy, takže jsem nyní takový. Pokud bych si měl opravdu vybrat něco, co bych teď neudělal, byly by to věci, které nejsem schopen zahrát, protože nemám určité schopnosti a dovednosti. Kdybych do takové role šel, scény by nedopadly dobře, což by mělo vliv na celou produkci a mé herecké kolegy.

Jak se k sobě chováte, když nejste před zraky fanoušků a médií?

Anson Lo: Lidé viděli stránku, kde jsme spolu šaškovali a hlasitě se smáli triviálním věcem a vtipům, které známe jen my dva. Často jsme si dělali srandu z oblečení a chování toho druhého. Takhle jsme spolu předtím vycházeli. Ale nedávno jsem si uvědomil, že došlo ke změně v tom, jak spolu vycházíme, trochu vyspělejším způsobem. Kromě toho blbnutí jsou věci, o kterých se bavíme, vážnější. Hovoříme o tom, jestli máme rozdílné pohledy na herectví. Zní to hodně jako PR odpověď, ale v soukromí si opravdu povídáme o herectví, o tom, co doufáme, že budeme v budoucnu dělat, písních, jaké chceme zpívat a rolích, které chceme ztvárnit. Myslím, že jsme oba trochu dozráli!

Edan Lui: Oba hrajeme tvrdě a často žertujeme. Jsme opravdu dobrými přáteli, takže hovoříme o věcech, které jsou ukotveny hluboko v našich srdcích. Jsem optimistický a rád vtipkuji, ale dokážu být vážný, když to potřebuji. Možná více, než si lidé dovedou představit. Anson je velmi jemnou a ohleduplnou osobou, která dbá na detaily. Nicméně své emoce nedává snadno najevo. Protože jsme tak dobrými přáteli, jeden druhému ukazujeme skutečné emoce. Na rovinu bychom si řekli, zda jsme s tím druhým šťastní, nešťastní nebo nespokojení, a jestli si myslíme, že si v určitých oblastech může vést lépe. V soukromí jsme jako dvě dospělé děti.

Doufáte, že Mirror nebo vy sami dokážete oživit hongkongský zábavní průmysl, aby byl nejlepší v Asii nebo ve světě?

Anson Lo: Upřímně si nemyslím, že Mirror nebo já na to máme dost silné schopnosti. Jednoduše se snažíme ze sebe každý den vydat to nejlepší. Nedoufáme, že dosáhneme nějakého úspěchu. V zábavním průmyslu se pohybujeme okolo tří let a ve srovnání s našimi staršími kolegy z hudební scény toho víme moc málo. Nemáme moc zkušeností s vystupováním, ani jsme nevydali spoustu písní. Učíme se při práci. Děláme, co můžeme, a moc o tom nepřemýšlíme. Doufám, že v budoucnu budeme moci vystupovat s více písněmi, které se lidem líbí. Budu moci ukázat různé stránky sebe sama. Ačkoliv jsem teď převážně zpěvák a tanečník, existuje v rámci tohoto zaměření stále hodně různých stylů, které chci ukázat.

Edan Lui: Osobně doufám, že se nám to podaří. Vím, že jsme od tohoto cíle hodně vzdálení, protože je potřeba, aby se do hry zapojilo spoustu faktorů. Kromě individuálních schopností musí být přítomny i nápady, rozpočet a produkce. Stále doufám, že se nám naskytnou příležitosti toho dosáhnout. To, co teď můžeme udělat, je přitáhnout obyvatele Hongkongu zpátky k jejich místní hudbě a zábavního průmyslu. Jakmile se nám to podaří, můžeme se postavit světu.

Hodláte se jako skupina postavit K-Popu?

Anson Lo: Nikdy by mě nenapadlo s někým nebo nějakou hudební scénou soutěžit, protože hudba překračuje hranice a jazyky. Jakýkoliv typ hudby je prostě dílo, které se dělí pouze na žánry. Víc mě zajímá kvalita hudby, a jestli jsou nějaké změny. Na druhou stranu soutěžím sám se sebou. Při každém nahrávání nebo vystupování vzpomínám na to, co jsem udělal předtím. Co mohu tentokrát udělat, co jsem předtím nestihl. Nebo je tu něco, co jsem dříve nedokázal překonat a nyní bych mohl? Je něco nového, co bych mohl předvést divákům?

Edan Lui: Opravdu neuvažuji nad postavením se K-Popu, protože naše úroveň je stále hodně vzdálená od té jejich. K-Pop a korejské skupiny existují už nějakou dobu a jejich úroveň je opravdu vysoká. Ale cítím, že jsme výjimeční v tom, že je každý z nás jedinečný a má oblasti, ve kterých je silný. Všichni z nás stojí nohama pevně na zemi. Jsme velmi odlišní, mnohostranní a jsme si blízcí s fanoušky.

Zdroj: asiaone.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.