Už od příštího týdne budeme moci sledovat, jak Wang Yibo, Huang Xuan a Victoria Song společně řeší vraždy

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: iQiyi

Máte rádi rozplétání intrik na císařském dvoře? Co kdybychom k tomu přidali vraždu a tři hlavní hrdiny, kteří se nesnesou?

Po mnohých fámách a měsících spekulací iQiyi konečně potvrdilo, že už 1. prosince můžeme na obrazovkách očekávat nový kostýmový seriál Wind from the Luoyang, zkráceně Luoyang. V hlavních rolích se představí Huang Xuan, Wang Yibo a Victoria Song. Seriál je založen na novele Luoyang od slavného spisovatele Ma Boyonga, který stojí například za The Longest Day In Chang´an.

Podle Ma Boyonga se příběh odehrává ve starověkém městě Luo během éry třinácti dynastií. Vše se točí okolo spiknutí, jehož cílem je svrhnout císařovnu Wu Zetian. Ta byla jedinou vládnoucí císařovnou v čínské historii.

Wu Zetian (Wu Ce-tchien) ve skutečnosti opravdu existovala. Od počátku 60. let 7. století vládla čínské říši Tchang jménem svého nemocného manžela. Po jeho smrti následně jménem svých synů.

Huang Xuan se ujme role Gao Bing Zhua, špatného zástupce maršála, která v Luoyang patří k nižším příčkám společnosti. Zaplete se do vraždy tajného informátora a odhalí tak věci, o kterých se mu ani nesnilo.

Wang Yibo se přestaví jako Bai Li Hong Yi, 22letý druhý syn z vlivné aristokratické rodiny. Je velmi chytrý a moudrý, ale má srdce z kamene a je bezcitný. Zajímá se pouze o neznámé věci a řešení obtížných problémů. Jeho logické myšlení mu umožňuje posoudit situaci a odhalit pravdu pomocí drobných detailů, které normální lidé nevidí. Umí být klidný a jemný, ale zároveň svými slovy dokáže ublížit. Jeho bratr ho nutí do politiky, kde objevuje svět intrik a spojenectví. Cítí velkou nenávist vůči Gao Bing Zhuovi. Paradoxně je ovšem osobou, která mu nejlépe rozumí.

Huang Xuan a Wang Yibo v rámci variety pořadu Let´s Sacalaca už spolupracovali. Tehdy vyjádřili přání, že pokud by se naskytla příležitost, rádi by si spolupráci zopakovali.

Victoria Song ztvární Wu Si Yue, která pochází z vlivné rodiny. Aby mohla jako palácová stráž plnit své povinnosti, musí se sblížit s Gao Bing Zhuanem. Ani pro jednoho není jejich spolupráce lehká, protože nesnesou pohled na toho druhého. Nicméně oba chtějí vyřešit případ vraždy. Své síly spojí také s Bai Li Hong Yinem, který vyšetřuje smrt svého otce, jenž byl otráven.

Těšit se můžeme na 39 epizod. Zaujalo vás nové kostýmové drama?

Zdroj: dramapanda.com & 38jiejie.com & mydramalist.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.