Lee Jong Suk je plachým romantikem, který miluje kávu. Co dalšího jste o herci, jenž měl být idolem, nevěděli?

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Soompi.com

Lee Jong Suk patří k nejpopulárnějším jihokorejským hercům. Zahrál si v mnoha úspěšných seriálech a filmech. Chtěli byste se o něm dozvědět něco bližšího? V tom případě je tento článek přímo pro vás.

Lee Jong Suk se narodil 14. září 1989 v Yonginu v Jižní Koreji. Je nejstarší ze tří sourozenců. Má o dva roky mladšího bratra a o čtyři roky mladší sestru.

Tvrdí, že jeho sourozenci jsou mnohem samostatnější a vyspělejší než on, protože byl v dětství velmi závislý na matce. Když byl malý, matka ho nemohla nechat o samotě, protože když nebyla nablízku, hystericky plakal.

Už od dětství je introvert, ale přiznal, že věkem se to trochu zlepšuje. Ve škole byl nenápadným studentem a schválně se nehlásil, aby nemusel odpovídat. Jeho otci se nelíbilo, že je tak plachý, proto byl na něj velmi přísný.

Foto: Netflix

Přestože je už více než 15 let veřejně známou osobností, trpí skopofobií, tedy strachem z upoutání pozornosti. Před obrovskými davy lidí a na tiskových konferencích mu začne rudnout obličej a nadměrně se potí. Bývá velmi nervózní.

Začínal jako model. Bylo mu pouhých 16 let, když v roce 2005 debutoval jako model na Týdnu módy v Soulu. Pro tuto profesi měl všechny předpoklady, pohlednou tvář a vysokou postavu. Měří totiž 186 cm.

Ještě předtím, než se začal věnovat modelingu a herectví, se připravoval na debut jako rapper, a to jako bývalý stážista SM Entertainment. Tři měsíce trénoval pro idol skupinu, která se údajně jmenovala Real, ale brzy odešel poté, co agentura porušila slib, že bude debutovat i jako herec.

Jako herec debutoval v roce 2010 v seriálu Prosecutor Princess. Diváky zaujal i v seriálu Secret Garden, který se stal velkým hitem, ale opravdová sláva přišla až se seriálem School 2013.

Jeho celoživotním vzorem je korejský herec a zpěvák Rain. To on jej inspiroval k tomu, aby se stal hercem. Jeho nejlepším kamarádem je herec Kim Woo Bin, se kterým si zahrál v seriálu School 2013. Když se jejich seriály W a Uncontrollably Fond vysílaly ve stejný čas, uzavřeli sázku, že ten, jehož seriál bude mít vyšší sledovanost, musí druhého pozvat na jídlo.

Kvůli autonehodě, při které si přetrhl přední zkřížený vaz, nemohl sloužit jako aktivní voják. Proto sloužil jako sociální pracovník. V den, kdy narukoval, ho pronásledovalo velké množství fanoušků a novinářů. Oficiální dokumenty tedy podepsal v podzemním parkovišti, místo ve vojenské kanceláři. Z armády se vrátil 2. ledna 2021.

Foto: Kimhobin/Netflix

Přiznal, že kdyby byl ve vztahu, netajil by to. Podle něj je lepší vztah zveřejnit, než čekat až vše vyšťourají novináři. Lee Jong Suk je romantik a miluje romantické scény v seriálech. Jeho ideálním typem je někdo, kdo se podobá herečce Lee Na Young, na které obdivuje její charisma a způsob mluvy.

Chodil na taekwondo a umí hrát na piano. Také se naučil kreslit a hrát populární hru Go, známou z korejských seriálů. Nesnese alkohol, takže toho nikdy moc nevypije. Miluje kávu a rád vysedává po kavárnách. Dokonce měl vlastní kavárnu Café 89Mansion. Kvůli filmu R2B: Return To Base se naučil pilotovat letadlo.

Zdroj: zula.sg, annyeongoppa.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.