Kdo se ve Street Dance of China Season 4 protancoval k výhře?

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: YOUKU

Pot, slzy a nadávky. To představuje každoroční utkání v tanci, kde hranice už dávno vybouchly. Lay Zhang, Henry Lau, Han Geng a Wang Yibo předvedli jako kapitáni pevné nervy!

Číňané se doslova vyžívají v různých typech reality a survival show. Po obrovském úspěchu The Rap of China se začalo vysílat Street Dance of China, vůbec první show zaměřená na street dance. Mezi mladými Číňany se show stala okamžitě hitem. Tento fakt dokazuje skutečnost, že krátce po zahájení vysílání první série na online video platformě YOUKU díly dosahovaly přes 1,3 miliard zhlédnutí a získaly mnoho pozitivních recenzí.

V první sérii působily čtyři celebrity jako vedoucí týmů neboli mentoři. Patřili mezi ně Jackson Yi, člen slavné skupiny TFboys, dále Z.TAO, Han Geng a taiwanský zpěvák Show Luo. V druhé sérii působili Jackson Yi, Show Luo, Han Geng a Vanness Wu a ve třetí Wallace Chung, Lay Zhang, Jackson Wang a Wang Yibo.

Stalo se už zavedeným vtipem, že Wang Yibo toho moc nenapovídá, a proto všechny zajímalo, zda tomu během třetí série nebylo jinak. Na tuto otázku odpověděl Wallace Chung. „Ve skutečnosti mluví docela dost. Opravdu ne tak málo, rozhodně ne.“

„Jsou velmi působiví v tanci. Každý z nich má své jedinečné vlastnosti, jako Yibo je opravdu spíše Freestyle typ, než street. Jia´er (Jackson Wang) a Yixing (Lay Zhang) jsou choreografové. Pečlivě sestavují jednotlivé kusy práce pro každého. Chcete-li je rozdělit ještě více, nejsou si tak podobní. Taneční styly, pocity, když vystupují, kouzlo, které vyzařují a jejich schopnost ovlivňovat se liší,“ prohlásil tento veterán o ostatních.

Teď se přesuneme k sérii, která nás momentálně zajímá nejvíce, k té čtvrté. Finále se vysílalo živě koncem října a stejně jako v minulých sériích trvalo několik hodin. Pokud dáme všechny segmenty dohromady, tak neuvěřitelných dvanáct hodin! Není proto divu, že na všech šla znát obrovská únava.

Stejně jako v předchozích sériích si YOUKU v průběhu celé survival show pozvalo několik speciálních hostů, aby předvedli své taneční umění. Patřili mezi ně například Ding Zeren, Han Yu, Wang Chenyi, Vanness Wu, Jackson Wang a PANTHEPACK a Jason Fu Feilong.

Survival show se zúčastnilo mnoho populárních tanečníků jako jsou třeba Acky-san, Hilty & Bosch, GoGo Brothers, Poppin C. Samozřejmě se ukázaly známé tváře z minulých let. Zkusit štěstí přišli ještě jednou Ye Yin, Han Yu, Bouboo, Keven Yang Kai, Qiao Zhi (George), Huang Xiao, Li Chunlin a Xiao Jie .

Z kapitánských týmů do finále postoupili tito tanečníci:
Han Geng: Eleven, Acky-san (Japonsko) a Ibuki (Japonsko)
Lay Zhang: Qiao Zhi (George), Huang Yiao, Poppin C (Švýcarsko) a GoGo Brothers (Japonsko)

Henry Lau: Rochka (Francie), Mr. Three (San‘er) a Li Chunlin
Wang Yibo: David Ye Yin, Keven Yang Kai, Bouboo (Francie) a Hilty & Bosch (Japonsko)

Acky-san byl ve skutečnosti vyřazen v 11 epizodě, ale později se mu podařilo vrátit.

Každý z finalistů předvedl sólo vystoupení. Hlasování probíhalo tak, že 164 porotců, mezi nimiž byli také reportéři a lidé z médií, házelo na pódium ručníky. Postoupilo osm nejlepších.

Postoupili:
Ye Yin: 162
Yang Kai: 160
Ibuki: 154
Hilty & Bosch: 154
Mr. Three: 147
Acky-san: 147
Bouboo: 140
Qiao Zhi: 136

Bouboo vzdal svým vystoupením hold Chadwicku Bosemanovi, představiteli Black Panthera, který zemřel v srpnu loňského roku. Wang Yibo prozradil, že si jeho tanečník musel kvůli zranění krku vzít prášky na bolest.

Vyřazeni:
Chun Lin: 132
GoGo Brothers: 115
Poppin C: 114
Eleven: 101
Rochka: 99
Huang Xiao: 87

Bylo obzvláště smutné sledovat vyřazení někoho jako je Rochka. V Číně si díky své milé a přirozené osobnosti získal mnoho fanoušků. Každému řekl: „Věřte mi, já se vrátím. Věřte mi.“ Henry Lau, jeho kapitán, byl při svém proslovu viditelně rozrušený. Zeptal se, jestli bude mít ještě někdy vůbec Rochka příležitost se ve Street Dance of China znovu ukázat. Nicméně mu bylo připomenuto, že sám jeho tanečník prohlásil, že se vrátí.

Po dlouhé přestávce následovaly rozhovory s vyřazenými tanečníky a některými členy natáčecího štábu. Survival show pokračovala krátce po půlnoci. Po loňské kontroverzi ohledně určování toho, kdo proti sobě z nejlepších nastoupí, se produkční štáb rozhodl opět využít roztočenou láhev. Vítězové těchto bitev postoupili do dalšího kola.

Qiao Zhi (31) vs Bouboo (131)
Ye Yin (129) vs YOU-san z Hilty & Bosch (35)
Acky-san (111) vs Mr. Three (52)
Yang Kai (122) vs Ibuki (42)

Osud tomu chtěl, že se v dalším kole střetli Ye Yin s Acky-sanem a Bouboo s Yang Kaiem, kteří oba působili v týmu Wang Yiba.

Ye Yin (123) vs Acky-san (39)
Yang Kai (97) vs Bouboo (66)

Do úplného finále tedy postoupili Ye Yin a Yang Kai. Nastoupit proti sobě měli ve třech kolech.

1. kolo: Yang Kai (53) vs Ye Yin (111)

2. kolo: Yang Kai (54) vs Ye Yin (111)

Po druhém kole už bylo jasné, že se vítězem Street Dance of China Season 4 stal Ye Yin. Oba finalisté působili v týmu Wang Yiba a patří mezi šampióny předchozích sérii. Zatímco finalisté předvedli úžasné výkony, mnozí diváci se nemohli ubránit dojmu, že survival show je zmanipulovaná, jelikož mezinárodní tanečníci dosahují vždy ve finálových kolech nízkého hodnocení a nikdo z nich se neprobojoval do samotného finále.

Foto: YOUKU

Fanoušci doufají, že se případné páté série opět zúčastní Bouboo. Bohužel Wang Yibo odhalil, že ho musel přemlouvat, aby se podruhé zúčastnil.

Sledovali jste Street Dance of China Season 4?

Zdroj: 38jiejie.com & dramapanda.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.