Krásy Bali: představujeme vám průzračný vodopád Banyumala

Eva Lenská
Cestování
Foto: wikimedia.org

Je na čase si povědět něco o překrásném a průzračně čistém vodopádu, který se nachází na Bali. Toto krásné místo láká turisty z celého světa.

Vodopád Banyumala se nachází na Bali v Indonésii, přesněji na adrese Wanagiri, Sukasada, Buleleng Regency. Najdete ho na náhorní plošině s řadami okolních kopců, díky kterým je okolní krajina tak krásná a lákavá. Čistá a průzračná voda vodopádu, jen zvyšuje hodnotu této turistické atrakce.

Mezi kameny se zelenají rostliny a vodopád se dělí na dvě části, občas se jim říká dvojčata. Proud vody zde není silný jako u jiných vodopádů, ale to, jak voda padá dolů mezi plazivými rostlinami, má své vlastní kouzlo. V Indonésii, a nejen tam, je tento vodopád velmi známý. Když k vodopádu dorazíte, přivítá vás čerstvý vzduch a krásná atmosféra. Prostě takový malý vodní ráj.

Přímo pod vodopádem Banyumala se nachází jezero, který bylo vytvořeno přirozenou cestou. Při pohledu shora lze vidět až na dno, což jen dokazuje, jak je tu voda čistá. Jezero není příliš veliké a v nejhlubším místě dosahuje hloubky 2 metrů. 

Jak se na tomto krásném místě zabavit?

– Můžete plavat. Průzračná voda jezera láká k tomu, aby si v něm člověk zaplaval. Při této činnosti se navíc může kochat překrásnou scenérií. Ačkoli je průměr jezera asi jen 20 metrů, pojme poměrně dost turistů milujících vodní radovánky.

– Můžete se příjemně osvěžit. Ano, i krása může být osvěžující, tudíž i krása tohoto vodopádu. Stačí pouhý pohled! Vychutnejte si svěží, čistý vzduch, jemné zurčení vody a spršku padajících kapek. Takový relax uvolní napětí a zbaví vás stresu. V parných dnech navíc příjemně osvěží.

– Můžete fotit a natáčet. Povedené fotografie z cest se vždycky hodí. Můžete je použít jako tapetu do počítače, zarámovat je a věnovat obraz jako dárek anebo si je prohlížet s rodinou a přáteli. Selfie maniaci si na tomto místě také přijdou na své. Téměř každý turista totiž touží po fotografii s vodopádem.

Cesta k vodopádu Banyumala je někdy docela obtížná, ale takový výlet rozhodně stojí za to. Odpočinete si od ruchu města a do zásoby se nadýcháte svěžího vzduchu. Pak se ponoříte do chladivých, průzračných vod a určitě se vám nebude chtít odejít.

Zdroj: baligoldentour.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.