Máme tu pro vás TOP 10 nejlepších jihokorejských seriálů, které vyšly v roce 2022

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Netflix

Rok 2022 je u konce a rozhodně se mohl pochlubit celou řadou kvalitních a nezapomenutelných jihokorejských seriálů. My vám přinášíme výběr těch 10 nejlepších. Třeba tam najdete i ten svůj. Přesto se ptáme: které letošní seriály z Jižní Koreje se líbily vám a proč?

Reborn Rich

Seriál líčí příběh tajemníka Yoon Hyun Wooa, který byl zabit poté, co byl falešně obviněn ze zpronevěry rodinou, které sloužil více než deset let. Opravdové drama začíná ve chvíli, kdy se vrátí v čase a stane se Jin Do Joonem, nejmladším synem oné rodiny. Tehdy nastává čas pomsty a pátrání, jak to vlastně bylo. Srazí společnost Soonyang na kolena za pomoci prokurátorky Seo Min Yeong?

V hlavních rolích: Song Joong Ki, Shin Hye Bin, Lee Sung Min, Kim Nam Hee, Yoon Je Moon…

České titulky zde (překládá se)

The Fabulous

Seriál z prostředí módního průmyslu, sleduje čtveřici přátel, kteří v tomto odvětví teprve začínají svou kariéru. Bohužel to nemají jednoduché. Jsou sráženi na kolena, čelí výzvám a po jednom krůčku zpět se zase derou dopředu. Navzájem si fandí a zároveň se snaží ze všech sil uspět v nejen v práci, ale i v milostných vztazích.

V hlavních rolích: Choi Min Ho, Chae Soo Bin, Park Hee Jung, Lee Sang Woon…

České titulky Netflix

Extraordinary Attorney Woo

Sedmadvacetiletá Woo Young Woo díky svému vysokému IQ 164, působivé paměti a kreativnímu způsobu myšlení vystudovala Soulskou národní univerzitu. Ačkoli trpí Aspergerovým syndromem, má svoje rituály a postrádá určité sociální dovednosti i empatii, je odhodlaná být vynikající právničkou, tudíž se nebojí žádné výzvy jak v zaměstnání, tak v životě. Když nastoupí do velké právnické firmy, musí se potýkat s předsudky a iracionalitou vůči své osobě. V soudní síni však válí a postupně všem ukazuje, že je nejchytřejší právničkou s poruchou autistického spektra v Jižní Koreji.

V hlavních rolích: Park Eun Bin, Kang Tae Oh, Baek Ji Won, Kang Ki Young, Jin Kyung…

České titulky Netflix

My Liberation Notes

Sourozenci Chang Hee, Mi Jeong a Gi Jeong svádí svůj bezútěšný život na okolnosti. Místo toho, aby žili v Soulu jako jejich kolegové, bydlí na venkově u svých rodičů. To znamená, že své večery podřizují poslednímu spoji metra a víkendy tráví prací na malé rodinné farmě. Všichni tři tak hledají únik. Pro nejmladší Mi Jeong má tento únik podobu tajemného pomocníka na farmě pana Ku, alkoholika s pohnutou minulostí. Láska však nezbavuje dluhů ani nejistoty. Přesto jsou všichni tři sourozenci na konci jiní, než na začátku, neboť příběh jim dává možnost růstu.

V hlavních rolích: Kim Ji Won, Lee Min Ki, Son Suk Ku, Lee El, Lee Ki Woo…

České titulky Netflix

Again My Life

Děj seriálu se točí se kolem oddaného prokurátora Kim Hee Wooa, který přijde o život při vyšetřování mocného zkorumpovaného politika Jo Tae Seoba. Naštěstí dostane druhou šanci na život a je poslán zpět do svého mladšího já. Využívá svých schopností a znalostí, hodlá dopadnout svého vraha a bojuje proti prohnilému politikovi, aby vypátral zločinecký kartel.

V hlavních rolích: Lee Joon Gi, Lee Kyoung Young, Kim Ji Eun, Jung Sang Hoon, Kim Jae Kyung…

České titulky zde

Military Prosecutor Doberman

Kapitán Do Bae Man se stal vojenským prokurátorem z nutnosti a pro peníze, tudíž nejdřív stojí na té špatné straně barikády. Motivem odhodlané kapitánky Cha Woo In je však pomsta. Přišla o otce i společnost IM, tak hodlá dát mizerům to, co si zaslouží. Ať už jako vojákyně či bojechtivá zrzka, která mydlí gaunery hlava nehlava. Může to vypadat zvláštně, ale s Do Bae Manem ji něco spojuje. Minulost. Proto mu otevře oči a převede ho na tu správnou stranu. Pak již nastává boj se zločinem, korupcí, politickou sférou, Vlasteneckým spolkem i škanou v armádě. Protivníci jsou silní a zlo se brání až do úplného konce.

V hlavních rolích: Ahn Bo Hyun, Jo Bo Ah, Oh Yeon Soo, Kim Young Min, Kang Mal Geum…

České titulky zde

Alchemy of Souls

Děj se odehrává ve fiktivní zemi Daeho, která neexistuje v historii ani na mapách, a zobrazuje příběhy mladých mágů, kteří se zabývají nebem a zemí. Hlavní hrdina Jang Uk pochází ze vznešeného rodu. Jeho zrození je zahaleno tajemstvím, o kterém si však šeptá celá země. Je to takový mladý a pohledný potížista. Jednoho dne se setká s Mu Deok, zkušenou bojovnicí, jejíž duše uvízla ve slabém a křehkém těle.

V hlavních rolích: Lee Jae Wook, Jung So Min, Hwang Minhyun, Shin Seung Ho…

České titulky Netflix, 2. řada seriálu se právě vysílá

 The Sound of Magic

Yoon Ah Yi je studentkou střední školy, ale živí sebe a svou mladší sestru brigádami. Neví, kde jsou její rodiče. Její otec byl vyhnán z domova kvůli vymahačům dluhů a její matka pak odešla. I přes tyto potíže má ve škole vynikající prospěch. Jako malá věřila na kouzla a chtěla se stát kouzelnicí. Když se v zábavním parku potká se sympatickým kouzelníkem, její život se zcela změní. Charismatický mladík ví, jak vyléčit zlomené srdce a pořádá kouzelnická představení pro lidi, kteří říkají, že věří v magii. Ač je dospělý, rád by zůstal věčným dítětem.

V hlavních rolích: Ji Chang Wook, Choi Sung Eun, Hwang In Yeop, Hong Jung Min…

České titulky Netflix

Café Minamdang

Hlavní hrdina seriálu Nam Han Jun kdysi býval šikovným kriminálním profilovačem. Kvůli své minulosti, která souvisí s vraždou, si však zřídí malou kavárnu Minamdang a začne se vydávat za šamana. Jelikož vyniká charismatickým vzhledem, mocnou aurou a darem řeči, o zákazníky, které vlastně obírá o peníze, nemá nouzi. Čas od času jim dokonce pomůže vyřešit i nějaký ten problém. V tom mu pomáhají věrný kamarád Su Cheol a mladší sestra Hye Jun, která je skvělou hackerkou. Jednoho dne však narazí na vyšetřovatelku Han Jae Hui, která na rozdíl od něj usiluje o spravedlnost a odmítá jít cestou podvodu.

V hlavních rolích: Seo In Guk, Kwak Si Yang, Oh Yeon Seo, Kang Mi Na, Kwon Soo Hyun…

České titulky Netflix

Through the Darkness

Děj seriálu se odehrává na konci 90. let minulého století, kdy obyvatele Soulu zachvátil ochromující strach poté, co došlo k sérii brutálních útoků a vražd. Scénář vychází z autobiografie prvního jihokorejského kriminálního profilovače Kwon Il Yonga, který nahlížel do nitra sériových vrahů v době, kdy náhodných vražd bez motivu přibývalo a tohle odvětví v kriminalistice ještě neexistovalo.

V hlavních rolích: Kim Nam Gil, Jin Sun Kyu, Kim So Jin, Ryeo Un, Lee Dae Yeon…

České titulky zde

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Lenka Leskova

    Ďakujem za článok, súhlasím s Alchemy of Souls, najlepší fantasy kúsok tohto roka a to aj čo sa týka zatiaľ vydanej druhej série. Ja ešte za seba dodám prerobenie Money Heist, aj keď majú na to diváci rôzny pohľad či Narco-Saints. Dobre sa sledovalo aj One Dollar Lawyer a mne sa celkom páčilo aj Little Women. A Business Proposal sa tiež sledovalo super, veľmi zábavné.

    1. Eva Lenská

      Souhlasím, ty co jmenuješ, byly taky moc dobré. Bylo strašně těžký vybrat.